ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: Χειροπέδες σε Αφγανούς για διακίνηση κάνναβης, κοκαΐνης, ηρωίνης

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: Χειροπέδες σε Αφγανούς για διακίνηση κάνναβης, κοκαΐνης, ηρωίνης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, της επιχείρησης είχε προηγηθεί συστηματική έρευνα για τη δράση εγκληματικής ομάδας.

22.05.2019 | 16:05

ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: Γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στην Πλατεία Βικτωρίας, δραστηριοποιούνταν με διακίνηση “λευκού θανάτου”, τρεις Αφγανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 19, 33 και 35 ετών, αλλά λίγο μετά και η “καβάτζα” στην ίδια περιοχή, όπου ο αρχηγός αποθήκευε τα ναρκωτικά, τα συσκεύαζε και τα παρέδιδε στα άλλα μέλη για την περαιτέρω διακίνησή τους.

Είχε προηγηθεί παρακολούθηση από τη Δίωξη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, της επιχείρησης είχε προηγηθεί  συστηματική έρευνα για τη δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στις δύο περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, που προαναφέρθηκαν.

Οι ρόλοι των τριών στη διακίνηση

Μετά από εξακριβώσεις στοιχείων ατόμων και ενέργειες προσδιορισμού του προφίλ των εμπλεκομένων, έγινε δυνατός ο εντοπισμός τους και διακριβώθηκαν οι επιμέρους ρόλοι τους, σε πράξεις διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Εντοπίστηκε και ο χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών

Επιπλέον, λέει ακόμη η Αστυνομία,  εντοπίσθηκε διαμέρισμα, στην ίδια περιοχή, που χρησιμοποιείτο ως χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζα).

Από την έρευνα στο προαναφερόμενο διαμέρισμα καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Χιλιάδες συσκευασίες έτοιμες για πώληση σε νάιλον συσκευασίες

1.362 συσκευασίες ναρκωτικών, έτοιμες προς πώληση και συγκεκριμένα, ηρωίνη βάρους 1.242 γραμμάριων σε 1.011 συσκευασίες, κοκαΐνη βάρους 116 γραμμ. σε 10 συσκευασίες, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη 370 γραμμ. σε 302 συσκευασίες και ακατέργαστη κάνναβη 6.647,1 γραμμ. σε 39 συσκευασίες.

Περίστροφο, δίκαννο, φυσίγγια και ζυγαριές

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο, κομμένο δίκαννο κυνηγετικό όπλο, 158 φυσίγγια, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 1.255 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρική συσκευή συγκόλλησης και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Exit mobile version