Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη – τροχαία: Αστυνομικίνα σε ρόλο θύματος, “ξεσκέπασε” μία ακόμα σπείρα
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη – τροχαία: Αστυνομικίνα σε ρόλο θύματος, “ξεσκέπασε” μία ακόμα σπείρα

Απάτη - τροχαία: Τρεις γυναίκες έπεσαν στην παγίδα με τα δήθεν τροχαία και έδωσαν 30.000 ευρώ.

Απάτη – τροχαία: Αντί για το θύμα, μια γυναίκα από την Δυτική Αχαΐα, στο ραντεβού με τον δράστη της απάτης που παρίστανε στο τηλέφωνο τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, πήγε μια αστυνομικίνα. Όταν ο 42χρονος… αστυνομικός, άπλωσε τα χέρια να πάρει στα χέρια τη σακούλα, γεμάτη χρήματα, πετάχτηκαν μπροστά του και οι υπόλοιποι πραγματικοί αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες πριν καταλάβει τι ακριβώς συνέβη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από την έρευνα, που ξεκίνησε, εξακριβώθηκε ότι είχε προλάβει να εξαπατήσει τρεις ηλικιωμένες γυναίκες από τις οποίες με την ίδια ψευδή ιδιότητα είχε μαζί με τους συνεργούς του, αρπάξει μετρητά και κοσμήματα, με τη συνολική ζημία να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Δεν είναι πάρα μία ακόμη υπόθεση που έχει να κάνει με τη “μηχανή απάτης”, που έχουν στήσει σπείρες απατεώνων, κυρίως Βούλγαρων στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια. Αφορά τα τηλεφωνήματα του τρόμου σε σπίτια ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι πληροφορούνται από τους… αστυνομικούς ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα προκάλεσαν τροχαίο δυστύχημα.

Όλα στο σενάριο, είναι… δήθεν

Εν κατακλείδι, απαιτούνται από το τρομοκρατημένο θύμα χιλιάδες ευρώ – κι αν δεν έχει τόσα χρυσαφικά – για να “μην πάει φυλακή” ο συγγενής τους. Όλα δήθεν. Έτσι συνέβη και στην Αχαΐα, όπου δρούσε σπείρα με άνδρες και γυναίκες που έπαιζαν διάφορους ρόλους.

Ζητούσε 12.000 ευρώ για να κουκουλώσει την υπόθεση

Πριν από τη σύλληψη του 42χρονου επ’ αυτοφώρω, συνεργός του, που παραμένει ασύλληπτος, είχε τηλεφωνήσει σε μια ηλικιωμένη γυναίκα και την είχε πληροφορήσει ότι η κόρη της είχε τραυματίσει θανάσιμα έναν ανήλικο και της είχε ζητήσει 12.000 ευρώ για μην πάει η κοπέλα φυλακή!

Η γυναίκα… δεν τσίμπησε

Η γυναίκα, όμως, ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία με αποτέλεσμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας να πραγματοποιήσουν αστυνομική επιχείρηση και να συλλάβουν τον δράστη τη στιγμή που πήγαινε να παραλάβει τα χρήματα σε νεκροταφείο και έπειτα σε γήπεδο της περιοχής.

Γυναίκα αστυνομικός υποδύθηκε την ίδια

Γυναίκα αστυνομικός, προσποιούμενη την παθούσα και κρατώντας στα χέρια της σακούλα με χρήματα, πήγε στο σημείο συνάντησης που είχε ορίσει ο δράστης και όταν ο τελευταίος πήρε την σακούλα με τα χρήματα, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς που ήταν κρυμμένοι  και συνελήφθη.

Τρεις απάτες σε Πάτρα, Αχαΐα, Βάρδα

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει ακόμη τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Πάτρα, στην Κάτω Αχαΐα και στην Βάρδα κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 30.000 ευρώ.

Κοσμήματα που είχαν δώσει τα θύματα

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον δράστη, στο αυτοκίνητό του και στην οικία του βρήκαν και κατέσχεσαν δυο χρυσά δαχτυλίδια και τέσσερα χρυσά βραχιόλια, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και απάτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις