Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Πάτρα: Οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζονται από δώρα της τελευταίας στιγμής (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Πάτρα: Οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζονται από δώρα της τελευταίας στιγμής (vid)

Μητσοτάκης Πάτρα: Στις Ευρωεκλογές, δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης από την Πάτρα.

Μητσοτάκης Πάτρα: «Το μήνυμα της Πάτρας αντηχεί σε όλη την Ελλάδα. Ας έλθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση» , είπε στην αρχή της ομιλίας του στην Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Είμαστε με όλους τους Έλληνες είπε ο κ. Μητσοτάκης Και πρόσθεσε πως στις Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε έξι μέρες έχουμε εκλογές, είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς οι πολίτες ψηφίζουν μετά από 4 χρόνια μετά από όλα τα βάρη που υπέστησαν. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. “Αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία” είπε χαρακτηριστικά. “Οι πολίτες δεν παρασύρονται από φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και θα επιλέξουν ανάμεσα στο βάλτωμα του χθες και στο καλύτερο μέλλον που εγγυάται η ΝΔ. “Οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια , δεν εξαγοράζονται με δώρα της τελευταίας στιγμής, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να στείλουν μήνυμα προς τον κ. Τσίπρα.

“Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές… δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Εμείς δεν είμαστε, ούτε με τους πολλούς, ούτε με τους λίγους. Είμαστε με όλους τους Έλληνες και η δουλειά μας, η δουλειά μου προσωπικά είναι να ενώσω την Ελλάδα σε μία πορεία προς ένα πιο φωτεινό μέλλον, το μέλλον που μας αξίζει, το μέλλον που μας αναλογεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μητσοτάκης: «Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν, το άσυλο θα καταργηθεί»

Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πεζοδρόμια και το άσυλο θα καταργηθεί” είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Τόνισε ότι είναι διαφορετικός ο πατριωτισμός από τον στείρο εθνικισμό και σημείωσε πως η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη. Απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η αλήθεια και η σκληρή δουλειά, είπε ο Κ. Μητσοτάκης. «Δεν θέλουμε να διαδεχθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να γίνουμε μια άλλη κυβέρνηση».

Δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση για να διαπιστώσει κανείς το ρεύμα για τη ΝΔ είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από στελέχη και οπαδούς να πείσουν τους αναποφάσιστους. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «η Πάτρα στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα, ένα μήνυμα που ενώνεται με το μήνυμα που φτάνει από κάθε άκρη της πατρίδας μας, όπου οι Έλληνες σήμερα λένε με μία φωνή, ως εδώ με το ψέμα και την ανικανότητα και στις 26 Μαΐου φέρνουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, κάνουμε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής, τόνισε ότι «αυτή αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι εξαιρετικά κρίσιμη, και το βάρος της είναι πολύ μεγαλύτερο από το βάρος που συνήθως έχουν οι ευρωεκλογές, γιατί για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, θα μιλήσουν οι ίδιοι Έλληνες και θα πάρουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους και θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν, στα πολλά ψέματα, στους αβάσταχτους φόρους, στο θλιβερό διχασμό στον οποίο και σήμερα κάποιοι επενδύουν, θα απαντήσουν όμως και στην εθνική ταπείνωση της συμφωνίας των Πρεσπών, γιατί σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε και για τη Μακεδονία μας».

«Η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ή με την ΝΔ, ή με την κυβέρνηση της αποτυχίας και την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε και με τη λογική, αλλά και με καρδιά και στηρίζουμε τη μεγάλη μας παράταξη την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας, μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ζωή όλων των Ελλήνων» και όπως πρόσθεσε, «έχω μιλήσει πολλές φορές για το δικό μου σχέδιο, για μία Ελλάδα ευημερούσα στην οποία ο εθνικός πλούτος θα αυξάνεται για όλους και όχι μόνο για κάποιους, για μία Ελλάδα όπου οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις θα αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι θα αυξάνεται ο εθνικός πλούτος, διότι μόνο έτσι θα ανατραπεί το σημερινό καθεστώς της μιζέριας, μιας μιζέριας η οποία δυστυχώς μοιράζεται κάθε τόσο σε ταπεινωτικά επιδόματα φτώχειας και εξαγοράς ψήφων».

«Το δικό μου σχέδιο», συνέχισε, «είναι ένα σχέδιο για μία Ελλάδα με πολλές καλύτερες καλοπληρωμένες δουλειές, για να μη φεύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό, για μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, λιγότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές, οι οποίες θα προκύψουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τα ζητήματα ασφαλείας, τονίζοντας ότι «το δικό μου σχέδιο είναι ένα σχέδιο για ασφάλεια παντού και για όλους» και σημείωσε: «Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια, θα εξοβελιστούν μία και καλή, το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές, στους εργαζόμενους και τους καθηγητές, οι γειτονιές θα ελευθερωθούν από το έγκλημα, διότι μαζί με τις προσλήψεις που θα κάνουμε στην υγεία και στην παιδεία, θα προσλάβουμε και 1.500 νέους αστυνομικούς, ώστε να αισθάνεστε όλες και όλοι ασφαλείς στις γειτονιές σας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε ότι «οι πολίτες δεν εξαγοράζονται με δωράκια της τελευταίας στιγμής και κάποιοι βαφτίζουν ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής ως 13η σύνταξη, αλλά 13η σύνταξη δεν ήταν αυτό το οποίο πήραν, ήταν ένα κουτσουρεμένο επίδομα, καλοδεχούμενο, αλλά όχι 13η σύνταξη».

«Ειρωνεία η απόπειρα Τσίπρα να αντιγράψει κακέκτυπα τον Ανδρέα»

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ό,τι και αν κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, μοιάζουν με κακές απομιμήσεις του παρελθόντος και δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αποτυχημένη απόπειρα του πολιτικού μου αντιπάλου να αντιγράψει κακέκτυπα τον Ανδρέα Παπανδρέου».

«Μάλλον για μία ειρωνεία της ιστορίας μοιάζει» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «γιατί η ιστορία ενίοτε επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Κάποιοι και σήμερα ακόμα, λίγο παραπέρα στο Αγρίνιο, θα πούνε με τα δικά τους λόγια, όχι έτσι ακριβώς όπως το λέω, αλλά αυτό θα εννοήσουν, ‘ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν’, λες και κάποιοι θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, λες και κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά τον εθνικό διχασμό. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν. Είμαστε εδώ για να αρχίσουμε με όλους το χτίσιμο μιας νέας Ελλάδος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις