Ευρωεκλογές 2019: Πληρώνουν με το “κεφάλι” για να γεμίσουν οι πλατείες και… δεν γεμίζουν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Πληρώνουν με το “κεφάλι” για να γεμίσουν οι πλατείες και… δεν γεμίζουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ευρωεκλογές 2019: "Αυθόρμητοι" ψηφοφόροι, που αφού λάβουν το μήνυμα του... Γιώργου, πάνε για το "μεροκάματο" κουνώντας σημαιάκια.

21.05.2019 | 11:33

Ευρωεκλογές 2019: Ούτε με πληρωμή δεν γίνεται να γεμίσουν οι πλατείες που “τρέχει” ο Αλέξης Τσίπρας, για να κατηγορήσει τους παλιούς και να υψώσει τη γροθιά, προσπαθώντας να μας πείσει πως έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Αν και το… ιδιαίτερο κοινό με το οποίο “γέμιζαν” οι πλατείες της επαρχίας, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες να προβαίνουν σε πολλού είδους σχόλια, στο φως έρχεται μία ακόμη αποκάλυψη, που φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου. Τελικά, πόσο αυθόρμητη είναι η συμμετοχή του κόσμου στις προεκλογικές φιέστες των κομμάτων; Είναι άραγε τόσο αυθόρμητη, όσο καυχιόταν από το μικρόφωνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αποκαλύψουν μπροστά στις κάμερες οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των Ρομά ότι ταξίδεψαν τσάμπα από κάθε πιθανό και απίθανο μέρος της χώρας; Και καλά οι Ρομά… Με τόσα επιδόματα είναι σίγουρο πως θα πλήρωναν – αν χρειαζόταν – για να χειροκροτήσουν τον Αλέξη.

Οι υπόλοιποι; Την απάντηση φέρνει το protothema.gr. Ορισμένοι εκ των υποψηφίων των Περιφερειακών και των Δημοτικών εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών, μέσα στην απελπισία τους να γεμίσουν τις πλατείες των προεκλογικών τους ομιλιών με κόσμο, ώστε στη τηλεόραση να φαίνονται αυθόρμητα πολλοί, δεν διστάζουν να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναθέτουν σε γραφεία ευρέσεως εργασίας να βρουν κόσμο που θα δεχθεί με 20 – 25 ευρώ, να μπει στο λεωφορείο και να ταξιδέψει από την Αθήνα έως τη Χαλκίδα ή μέχρι τη Λαμία, στη Λάρισα, στο Βόλο και ακόμη παραπάνω, με επιστροφή την ίδια μέρα αμέσως μετά το τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης.

Ενδεικτικά, όπως θα παρατηρήσετε στα μηνύματα που αποστέλλονται στα inbox χρηστών του Facebook από ιδιοκτήτες των γραφείων, οι ενδιαφερόμενοι που θα δηλώσουν συμμετοχή πληρώνονται επί τόπου, 25 ευρώ το κεφάλι.

Δευτέρα, 20 Μαίου, ώρα 18.30 Τα πούλμαν στον σταθμό μετρό της Κατεχάκη γεμίζουν από “αυθόρμητους” υποστηρικτές υποψήφιου Περιφερειάρχη με προορισμό πόλη της επαρχίας.

«Μην το διαρρεύσετε»

Ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου γραφείου, ονόματι Γιώργος, αναφέρει σε ένα απ’ αυτά τα μηνύματα: «Δείτε αν σας ενδιαφέρει το παρακάτω. Είναι για προεκλογική ομιλία. Ημερομηνίες: 17,18,20,21,22 και 23 του μήνα. Εκτός Αθηνών». Αμέσως παρακάτω, ο Γιώργος εξηγεί πώς θα μεταφερθεί ο κόσμος στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η προεκλογική ομιλία.

«Το απόγευμα γύρω στις 19.30 παίρνει τους ανθρώπους πούλμαν από ένα κεντρικό σημείο στην Αθήνα, κοντά σε μετρό και τους μεταφέρει εκτός Αθηνών, για την ομιλία. 21.00 ξεκινάει η ομιλία και τελειώνει γύρω στις 23.30-24.00, όπου στη συνέχεια τους γυρίζει – το πούλμαν- στην Αθήνα». Τα μηνύματα που έστειλε ιδιοκτήτης κομπαρσάδικου σε χρήστες του Facebook, που πιθανόν να ενδιαφέρονταν να ταξιδέψουν επί πληρωμή στην επαρχία για να δώσουν το παρόν σε κάποια προεκλογική ομιλία.

Και συνεχίζει ενημερώνοντας για το θέμα της αμοιβής ζητώντας ωστόσο από τους συμμετέχοντες και αποδέκτες του μηνύματος να μην διαρρεύσουν το περιεχόμενο, το όνομα του υποψήφιου που πληρώνει, ούτε φυσικά το αντίτιμο της ιδιότυπης συναλλαγής. «Πληρώνονται επί τόπου. 25 ευρώ. Δεν πρέπει να διαρρεύσει πουθενά όλο αυτό. Είναι συνδυασμός για τις περιφερειακές εκλογές της στερεάς Ελλάδας. Αν ενδιαφέρεστε στείλτε μου ονοματεπώνυμα ατόμων και τηλέφωνα για να σας βάλουμε όλους μαζί» καταλήγει στο μήνυμά του ο υπεύθυνος του γραφείου.

Το protothema που κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη, επικοινώνησε με το γραφείο και πράγματι, δόθηκαν οι λεπτομέρειες για την αυθόρμητη “επίσκεψη”.  «Θα πρέπει να έρθετε στον σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη, να πείτε το όνομά σας στον οδηγό του λεωφορείου και να μπείτε μέσα. Η πληρωμή θα γίνει κατά την διάρκεια της επιστροφής στην Αθήνα το ίδιο βράδυ» είπε η γραμματέας στον δημοσιογράφο. Τα λεωφορεία ήταν στην ώρα τους και μάλιστα σχεδόν γεμάτα από κόσμο. Οι επιβάτες ήταν φοιτητές ή άτομα που είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν ως κομπάρσοι σε ταινίες ή διαφημιστικά σποτ και έψαχναν το επόμενο μεροκάματο.

Κάποιοι είχαν δηλώσει συμμετοχή και στις δύο προηγούμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις που είχε αναλάβει το εν λόγω γραφείο και ευελπιστούσαν ότι πηγαίνοντας στις εναπομείνασες τέσσερις, θα έβγαζαν συνολικά 150 ευρώ… Μια χαρά, εντελώς μεταξύ μας, αν σκεφτεί κανείς πως απλά θα κουνάς σημαιάκια και θα κάνεις τον κλακαδόρο όταν δίνεται το σύνθημα…

Κατακαημένη Ελλάδα..

Exit mobile version