Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κίνα: «Σκλάβες του σεξ» χιλιάδες ανήλικες κοπέλες από τη Βόρεια Κορέα
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: «Σκλάβες του σεξ» χιλιάδες ανήλικες κοπέλες από τη Βόρεια Κορέα

Κίνα: Πολλά από τα θύματα είναι κάτω των 10 ετών

Κίνα: Χιλιάδες νεαρές γυναίκες και κορίτσια από τη Βόρεια Κορέα καταλήγουν «σκλάβες του σεξ» στην Κίνα, καταγγέλλει ανθρωπιστική οργάνωση που ενεργοποιείται στην Ασία. Σύμφωνα με την εν λόγω οργάνωση, που έφερε στο φως τη δημοσιότητας το απίστευτο αυτό δράμα, οι γυναίκες και τα κορίτσια είτε φεύγουν από τη χώρα τους οικειοθελώς, είτε πέφτουν θύματα απαγωγής από συμμορίες στη Βόρεια Κορέα. Στη συνέχεια πωλούνται δια της βίας σε «επιχειρηματίες», οι οποίοι διαθέτουν δίκτυο πελατών και χώρους, όπου εκδίδουν τα κορίτσια, ασκώντας βία στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονται. Η πιο ειδεχθής πλευρά της υπόθεσης είναι ότι πολλά θύματα έχουν ηλικία κάτω των 10 ετών όταν απομακρύνονται με τη βία από τις οικογένειές τους και εξωθούνται στην πορνεία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Korea Future Initiative, τα κέρδη για τις εγκληματικές οργανώσεις που εμπλέκονται ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση. Τα θύματα εκδίδονται για 4 δολάρια τη φορά ή 30 κινεζικά Γουάν, ενώ στη συνέχεια είναι δυνατόν να πουληθούν ως «σύζυγοι» με ποσά από 1.000 γουάν. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι γυναίκες έχουν πουληθεί περισσότερες από μία φορά. Αρκετές επίσης είναι οι γυναίκες που μετά από «εργασία« ορισμένων ετών δίνονται ως σύζυγοι, για να βιώσουν στη συνέχεια καταστάσεις απόλυτης βίας, με ξυλοδαρμούς και βιασμούς από τον «νόμιμο» πλέον σύζυγό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θύματα δεν έχουν κανέναν τρόπο διαφυγής, αφού αν καταγγείλουν την κακοποίηση στις Αρχές θα απελαθούν άμεσα στη Βόρεια Κορέα.

Η ανθρωπιστική οργάνωση συγκέντρωσε τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε από θύματα στην Κίνα, αλλά και τη Νότια Κορέα, όπου κατάφεραν να διαφύγουν.

«Πουλήθηκα μαζί με άλλες έξι γυναίκες σε ένα ξενοδοχείο. Δεν μας έδιναν πολύ φαγητό και ζούσαμε πολύ άσχημα. Μετά από οκτώ μήνες, μας ξαναπούλησαν. Μου έκαναν πολύ άσχημα πράγματα», δήλωσε ένα από τα θύματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις