Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Huawei: Οι ΗΠΑ υποτιμούν τη δύναμη μας, λέει ο ιδρυτής της εταιρείας
ΚΟΣΜΟΣ

Huawei: Οι ΗΠΑ υποτιμούν τη δύναμη μας, λέει ο ιδρυτής της εταιρείας

Huawei: O αποκλεισμός της Google δεν επηρεάζει την ανάπτυξή μας, διαμηνύει ο ιδρυτής του κολοσσού της τεχνολογίας

Huawei: H κυβέρνηση Τραμπ υποτιμά την δύναμη της Huawei, δήλωσε σήμερα ο Ρεν Τζενγκφέι, ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών. Όπως εξήγησε ο Τζενγκφέι, τα μέτρα που έλαβε η Ουάσινγκτον εναντίον της και τα οποία έχουν προκαλέσει σάλο τις τελευταίες μέρες, «δεν επηρεάζουν το πρόγραμμα της εταιρείας για την ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G)». «Το αμερικανικό πολιτικό προσωπικό, με τις πρακτικές του το τρέχον διάστημα, δείχνει ότι υποτιμά τη δύναμή μας», είπε ο Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV και άλλα ΜΜΕ.

Ο ιδρυτής της Huawei τόνισε επίσης πως η εταιρεία του έχει λύσεις ως προς τον εφοδιασμό της με ημιαγωγούς και λογισμικό και δεν μπορεί να «απομονωθεί» από τον υπόλοιπο κόσμο σε αυτό το στάδιο. Σύμφωνα με τον Ρεν Τζενγκφέι η ανάπτυξη των δικτύων 5G θα μείνει ανεπηρέαστη από τα μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ και καμία ανταγωνίστρια της Huawei δεν μπορεί να την «προφτάσει» μέσα στα επόμενα «δύο ως τρία χρόνια». Οι δηλώσεις αυτές είχαν προφανώς ως στόχο να καθησυχάσουν τόσο το καταναλωτικό κοινό όσο και τους μετόχους της εταιρείας, μετά το χτεσινό «χτύπημα» από τον αποκλεισμό της Google.

Huawei: Ανησυχία μετά τον αποκλεισμό της Google

Υπενθυμίζεται ότι τεράστιο πλήγμα υπέστη από τη Google η κινεζική εταιρεία Huawei, καθώς ο κολοσσός την απέκλεισε από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android. Τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν και τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.Οι περιορισμοί έρχονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προσθέσει την προηγούμενη εβδομάδα την κινεζική εταιρεία Huawei στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός κι έχουν ειδική άδεια.

Η Google ανακοίνωσε ότι συμμορφώνεται με το νέο κανονισμό, αναστέλλοντας τις συναλλαγές με την Huawei, οι οποίες απαιτούν τη μεταφορά υλικού, λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών, πέρα από εκείνες που είναι διαθέσιμες μέσω άδειας ανοιχτού λογισμικού (όμως τα Google Play, Gmail, Chrome, YouTube, Google Maps κ.α. δεν καλύπτονται, καθώς απαιτούν εμπορική συμφωνία με τη Google). Η Huawei δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν.

 

ΗΠΑ: Τρίμηνη παράταση για αποφόρτιση της έντασης

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε ειδική άδεια που επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν να συναλλάσσονται για ακόμη τρεις μήνες με τη Huawei, σε μια κίνηση που έρχεται να αποφορτίσει κάπως την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις αμερικανο-κινεζικές σχέσεις, αλλά και να χαλαρώσει την πίεση πάνω στην κινεζική εταιρεία.

Η τρίμηνη παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρει, σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς και το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι επιτρέπει συμφωνίες «που είναι αναγκαίες για τη διατήρηση και υποστήριξη των υφιστάμενων και τρεχουσών πλήρως λειτουργικών δικτύων και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων λογισμικού και επιδιόρθωσης κενών ασφάλειας», καθώς επίσης συμβόλαια «αναγκαία για την παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων λογισμικού ή επιδιορθώσεων κενών ασφαλείας για τις υπάρχουσες συσκευές της Huawei».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις