Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νίκος Χιωτάκης: «Δημοτική Αλλαγή για να κερδίσουμε τα πέντε χαμένα χρόνια»
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Χιωτάκης: «Δημοτική Αλλαγή για να κερδίσουμε τα πέντε χαμένα χρόνια»

«Έχω την πεποίθηση ότι οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα κάνουν τη σωστή επιλογή. Δεν θα επιλέξουν οπισθοδρόμηση, απραξία και λαϊκισμό. Θα επιλέξουν τις δυνάμεις της δημιουργίας, της σύνθεσης, της αποτελεσματικότητας»

συνέντευξη του Νίκου Χιωτάκη, στον Γιάννη Ντσούνο

«Στις 26 Μαΐου οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα στείλουν ένα πολύ καθαρό μήνυμα με την ψήφο τους. Θα βάλουν ένα τέλος στην οπισθοδρόμηση και την παρακμή. Στην Εκάλη, τη Νέα Ερυθραία, την Κηφισιά, δεν αξίζει η εγκατάλειψη», δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Alpha freepress ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Πώς αξιολογείτε τη θητεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής;

«Στους πολίτες του Δήμου Κηφισιάς δεν αξίζουν άλλα ψέματα. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε πολλά, αλλά δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχη και στο τέλος κατάφερε «α περάσει από κάτω. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ο απερχόμενος δήμαρχος μας υπόσχεται ξανά ότι μας υποσχέθηκε και το 2014. Πέρασαν πέντε χρόνια, για να μας υποσχεθεί ξανά τα ίδια. Εμείς όμως δεν θέλουμε τα ίδια.

Ποιες είναι οι δικές σας προγραμματικές προτεραιότητες;

«Η παράταξη ‘+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας’ έχει δύο προγραμματικές προτεραιότητες. Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Και τη δρομολόγηση έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου. Πρώτα και πάνω από όλα θέτουμε ως προτεραιότητα, να κάνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας καλύτερη. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε. Με όπλο μας τη γνώση των ζητημάτων. Την εμπειρία μας. Την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά μας. Με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο, που δίνει βάρος σε συγκεκριμένους τομείς και με συγκεκριμένη κοστολόγηση. Πρώτη προγραμματική μας δέσμευση η βελτίωση στην καθαριότητα. Δεύτερη δέσμευση η ενίσχυση του πράσινου της πόλης. Τρίτη προγραμματική δέσμευση, περισσότερο φως σε κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά των προαστίων μας. Τέταρτη δέσμευση, η βελτίωση του οδικού δικτύου. Τέλος, θέλουμε μια πόλη που θα διασφαλίζει την προσβασιμότητα σε όλους».

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του δήμου;

«Η εκπόνηση νέων κυκλοφοριακών μελετών, ένα νέο πλάνο ελεγχόμενης στάθμευσης, σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής αλλά και εντοπισμού θέσεων παράνομης στάθμευσης.

Ένα Πρόγραμμα ‘Δωρεάν Στάθμευση’ για τους πελάτες των καταστημάτων του κέντρου με αξιοποίηση χώρων του Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης της πλατείας Πλατάνου και με επέκταση σχεδίου θέσεων στάθμευσης μονίμων κατοίκων και σε περιοχές εκτός κέντρου, καθώς και ο Σχεδιασμός και υλοποίηση σε συνεργασία με τις Αστικές Συγκοινωνίες δικτύου Ενδοδημοτικής Συγκοινωνίας, είναι η δική μας απάντηση στα προβλήματα κυκλοφορίας της πόλης».

Για τα ζητήματα ασφαλείας;

«Βάζουμε ψηλά στην ατζέντα μας, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αξιοποιώντας τη Δημοτική μας Αστυνομία αλλά και ενεργοποιώντας τη δυνατότητα να αναθέσουμε τη φύλαξη των δημοτικών κτιρίων και χώρων αλλά και των σχολείων κατά τις ώρες λειτουργίας τους σε ιδιωτική εταιρεία, που θα διενεργεί περιπολίες σε όλο το Δήμο 24 ώρες το 24ωρο».

Υπάρχει προγραμματισμός για ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων;

«Στα χρόνια της κρίσης, η αυτοδιοίκηση στάθηκε κοντά στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν οι αντοχές τους. Αυτή τη στήριξη την παρείχαμε ως διοίκηση ως το 2014 και παραμένει ψηλά στις προτεραιότητές μας και για το μέλλον». Μαθαίνουμε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα σας η ψηφιοποίηση του δήμου και η ενίσχυση της λειτουργικότητας της πόλης.

«Ένας Δήμος στην υπηρεσία του πολίτη, προϋποθέτει την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Παράλληλα, προγραμματική μας προτεραιότητα είναι να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα της πόλης μας, με έργα και παρεμβάσεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα, η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, η κατασκευή δύο κλειστών προπονητηρίων, η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, η διαμόρφωση χώρων πρασίνου και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, η ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης των υπολοίπων περιοχών της Κάτω Κηφισιάς, της Ν. Ερυθραίας, του Πανοράματος, καθώς και η αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου παιδικών χαρών».

Πόσο ρεαλιστικό θεωρείτε το πρόγραμμά σας;

«Το σχέδιο μας απαντά στις σημερινές, αλλά και μελλοντικές ανάγκες των προαστίων μας. Είναι ένα σχέδιο ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο, κοστολογημένο, που αξιοποιεί την εμπειρία που απέκτησα τα χρόνια που προηγήθηκαν, συμμετέχοντας σε κορυφαία όργανα της ελληνικής και ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης».

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το δίλημμα των εκλογών για τον δήμο Κηφισιάς;

«Στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα απαντήσουν με την ψήφο τους στα παρακάτω διλήμματα:

θα επιλέξουν μια νέα δημοτική αρχή,  που έχει να επιδείξει συνέπεια, έργο κι αποτελεσματικότητα;

ή θα επιτρέψουν να χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια για το Δήμο μας;

θα επιλέξουν αν θα πάμε μπροστά, με μια νέα δημοτική αρχή που μπορεί να ενώσει και να συνεργαστεί με όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, στο ιδιαίτερο περιβάλλον που δημιουργεί ο Κλεισθένης.

ή θα επιλέξουν εκείνους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα και τη συνεργασία στην πόλη.

Έχω την πεποίθηση ότι οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα κάνουν τη σωστή επιλογή. Δεν θα επιλέξουν οπισθοδρόμηση, απραξία και λαϊκισμό. Θα επιλέξουν τις δυνάμεις της δημιουργίας, της σύνθεσης, της αποτελεσματικότητας. Θα επιλέξουν την παράταξη μας που έχει και το σχέδιο, αλλά και την ικανή ομάδα, για να πάει το Δήμο μας μπροστά. Ο Δήμος Κηφισιάς χρειάζεται Δημοτική Αλλαγή, μια νέα δημοτική αρχή, που θα ενώσει την πόλη, θα διαθέτει το σχέδιο, την εμπειρία και την ομάδα να φέρει στα προάστιά μας μια δημιουργική αλλαγή. Μια δημιουργική ανατροπή. Για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στο Δήμο. Για να επαναφέρουμε τη Νέα Ερυθραία, την Εκάλη, την Κηφισιά,  στη θέση που τους αξίζει».

Για την έντυπη έκδοση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις