Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτοδιοίκηση: Το επόμενο βήμα
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοδιοίκηση: Το επόμενο βήμα

Η ανασφάλεια και η αγωνία για το μέλλον ενισχύει τη σύγχυσή μας, γίνεται πια σαφές πως μία εποχή φεύγει και μια νέα εποχή με νέες ιδέες έρχεται.

Γράφει η Ματίνα Βρέκου
Μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης με τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη»

Ολοένα και πιο πολύ αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η χώρα, έπειτα από μία περίοδο που στηριγμένοι στην πλασματική ευδαιμονία των δανεικών οδηγηθήκαμε μαθηματικά στην κρίση, πρέπει να αρχίσει να παίρνει τον δρόμο της ανάπτυξης. Παρ’ όλο που η ανασφάλεια και η αγωνία για το μέλλον ενισχύει τη σύγχυσή μας, αρχίζει να γίνεται σαφές πως μία εποχή φεύγει και μια νέα εποχή με νέες ιδέες έρχεται.

Αναμφίβολα αυτό θα συμβεί και στην Αυτοδιοίκηση. Η όλο και μικρότερη οικονομική εξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Εξουσία θα τη μετατρέψει σε πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, που όμως θα πρέπει να δημιουργεί, αλλά και να παράγει έσοδα, γιατί ο εναγκαλισμός της με την Κεντρική Εξουσία, μέσω των επιχορηγήσεων, την κρατάει δέσμια της με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μιλάμε για την μετάβαση σε έξυπνη πόλη. Δηλαδή μια πόλη με καλές επιδόσεις σε έξυπνη οικονομία, έξυπνη κινητικότητα, έξυπνο περιβάλλον, έξυπνους ανθρώπους, έξυπνη διαβίωση και έξυπνη διακυβέρνηση. Μία πόλη με πράσινη κοινωνική οικονομία.

Μία οικονομία όπου οι παραγωγικές και καταναλωτικές δραστηριότητες που εμπερικλείει, δημιουργούν ελκυστικές φυσικές συνθήκες (κλίμα, χώρους πρασίνου κ.λπ.), προστατεύουν και βελτιώνουν το περιβάλλον.

Σε αυτό το νέο τοπίο οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι Δήμοι, θα πρέπει να συμμετέχουν με τη σύγχρονη αντίληψη της Διοίκησης. Με εξωστρέφεια, διαφάνεια και τήρηση νομιμότητας, μακριά από το πελατειακό σύστημα, που θα βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα του Δημότη και κυρίως την αξιοπρέπειά του, αλλά και θα διαμορφώνει τις σωστές βάσεις για το «επιχειρείν», που τόσο σημαντικό καθίσταται για την επανεκκίνηση. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δημότη.

Ποια είναι η Ματίνα Βρέκου

Γεννήθηκε το 1976 στην Καρδίτσα, όπου & μεγάλωσε. Σπούδασε στη φιλοσοφική σχολή Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα, όπου & εργάζεται ως ιατρική επισκέπτρια σε φαρμακευτική εταιρεία. Λόγω των κοινωνικών, πολιτικών & οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν καθημερινά όλοι οι Έλληνες, αποφάσισε να πάρει θέση & να δραστηριοποιηθεί μαζί με το Πράσινο Κίνημα, καθώς και να δραστηριοποιηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ματίνα Βρέκου είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις