Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Ρομά: Πώς γεμίζει τις πλατείες ο πρωθυπουργός – Πακιστανοί φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Ρομά: Πώς γεμίζει τις πλατείες ο πρωθυπουργός – Πακιστανοί φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του

Τσίπρας Ρομά: Λίγο πριν τις Ευρωεκλογές 2019, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τα πάντα για να αυξήσει τα ποσοστά του.

Τσίπρας Ρομά: Όσο ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για το όραμά του, που είναι μία νέα… Ελλάδα, Ρομά και Πακιστανοί γεμίζουν τις πλατείες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, χωρίς να τους καίγεται βέβαια καρφί για το τι λέει, καθώς έχουν τα δικά τους προβλήματα να λύσουν. Τις τελευταίες ημέρες, έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση η προσέλευση των Ρομά και των αλλοδαπών σε χώρους όπου σπεύδει ο καταϊδρωμένος Αλέξης Τσίπρας να “βγάλει” ομιλίες που αν μη τι άλλο προκαλούν δάκρυα στον Έλληνα, είτε από θλίψη είτε από γέλια. Βαρύγδουπες δηλώσεις που σαφώς δικαιολογούνται και από τους πιο φανατικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ λόγω προεκλογικής περιόδου, ωστόσο ξεφεύγουν κατά πολύ από τα όρια. Βγήκαμε από τα μνημόνια, είπαμε “όχι” στους δανειστές, σας βγάλαμε από την κρίση…

Κι από κάτω, ο “λαός” να χειροκροτεί, αν καταφέρει να αντιληφθεί γρήγορα το σύνθημα του “αρχηγού” για χειροκρότημα. Στην περίπτωση της Λαμίας, όπου ο πρωθυπουργός μιλούσε σε ένα… ιδιαίτερο κοινό, καθώς πρώτη θέση μπροστά στην εξέδρα ομιλίας ήταν Ρομά και ξένοι πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι κρατούσαν σημαίες του ΖΥΡΙΖΑ και σφύριζαν υποστηρικτικά. Όλα αυτά, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ακούγεται να μιλάει για μία… νέα Ελλάδα.

Οι Ρομά που βρέθηκαν στη Λαμία και γέμισαν την πλατεία, παραδέχθηκαν σε δηλώσεις τους ότι μετακινήθηκαν από την… Ξάνθη, ακριβώς για την ομιλία του Τσίπρα.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ενδεικτικό:

Η απογοήτευση του Βίτσα που δεν γνωρίζει ουρντού

Μάλιστα δεν πάει πολύς καιρός, που ο Δημήτρης Βίτσας είχε προκαλέσει σάλο όταν υποσχέθηκε ιθαγένεια στην πακιστανική κοινότητα. Ήταν Σάββατο 23 Μαρτίου, δύο μέρες πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, όταν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησε στην Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και δεσμεύτηκε πως θα βρει τρόπους ώστε να έρχονται όλοι οι Πακιστανοί στην Ελλάδα με ασφάλεια. Αυτό που εξόργισε ωστόσο, ήταν ο τρόπος που μίλησε για την ελληνική γλώσσα.

Ο κ. Βίτσας μάλιστα, ξεκινώντας την ομιλία του έδειξε… απογοητευμένος που δεν μπορούσε να απευθυνθεί στο ακροατήριο στα ουρντού και «δυστυχώς» έπρεπε να μιλήσει ελληνικά. Είπε, ειδικότερα: «Θα ήθελα να μιλάω ουρντού, ώστε να σας δείξω και το πάθος αυτών που θέλω να σας πω. Αλλά δυστυχώς θα τα πω ελληνικά, ελπίζω πολλοί από εσάς να καταλαβαίνουν, και εδώ ο φίλος μου ο Τσάβι, ό,τι χρειαστεί θα το μεταφράζει», είχε πει χαρακτηριστικά.

Μέρες πριν, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε οικισμό Ρομά στην Ξάνθη, η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις