Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία: Βαρβαρότητα σε φυλακή – Τον παραμόρφωσαν και του ξερίζωσαν τη γλώσσα
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαρβαρότητα σε φυλακή – Τον παραμόρφωσαν και του ξερίζωσαν τη γλώσσα

Τουρκία: Οι Αρχές είχαν υποστηρίξει ότι ο 55χρονος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του, μετά τις καταγγελίες εναντίον του για κατασκοπεία υπέρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τουρκία: Τραγικό θάνατο βρήκε μέσα σε τουρκική φυλακή Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κατασκοπίας.  Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 55χρονος Ζάκι Μουμπάρακ αυτοκτόνησε. Ωστόσο, «το σώμα του βρέθηκε παραμορφωμένο και η γλώσσα του ξεριζωμένη», καταγγέλλει η οικογένειά του, η οποία αμφισβητεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Οι τουρκικές Αρχές είχαν υποστηρίξει ότι ο 55χρονος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του, μετά τις καταγγελίες εναντίον του για κατασκοπεία υπέρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο αδελφός του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τον επαναπατρισμό του πτώματος του αδερφού του στη Γάζαπροτού μία «ιατρική αναφορά πιστοποιήσει ότι ο αδελφός του πέθανε από επιπλοκές βασανιστηρίων κι όχι από αυτοκτονία», όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. «Η γλώσσα του ήταν ξεριζωμένη και υπάρχουν ίχνη από χτυπήματα στο κεφάλι, ένα βαθύ κόψιμο στο πόδι και σημάδια από ηλεκτροσόκ στο στήθος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές λέγοντας πως είναι «αβάσιμες». Επιπλέον, αρνείται να δώσει περισσότερες πληροφορίες, τονίζοντας ότι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μένουν απόρρητες. Ο Ζάκι Μουμπάρακ ήταν απόστρατος των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ είχε εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας μετά την ανάληψη του ελέγχου του παλαιστινιακού θύλακα από το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς το 2007, σύμφωνα με τον αδερφό του.

Στη συνέχεια έζησε στη Βουλγαρία και μετά στην Τουρκία. Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη μαζί με ένα ακόμη άτομο. Θεωρείτο ύποπτος για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία» και «για διεθνή κατασκοπεία» υπέρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε βάρος της Τουρκίας, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Οι Αρχές της Τουρκίας ερευνούσαν μάλιστα τυχόν σχέσεις μεταξύ των δύο υπόπτων και της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, επικριτή της σαουδαραβικής μοναρχίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις