Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Σητεία: Ο πλανόδιος μανάβης πίσω από τη θανατηφόρα ληστεία στο πρατήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Σητεία: Ο πλανόδιος μανάβης πίσω από τη θανατηφόρα ληστεία στο πρατήριο

Ληστεία Σητεία: Όπως αποκαλύπτει η Alphafreepress, ένας από τους δράστες της ληστείας, πήγαινε φρούτα στην άτυχη ηλικιωμένη.

Ληστεία Σητεία: Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται οι τέσσερις από τους πέντε κουκουλοφόρους, οι οποίοι πήραν μέρος τον περασμένο Φεβρουάριο σε θανατηφόρα ληστεία με θύμα 88χρονη ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Σητεία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ ο πέμπτος της ομάδας των ληστών, Αλβανός υπήκοος έχει διαφύγει σε άλλη χώρα, πληροφορίες της Alphafreepress, αναφέρουν ότι ένας από τους κουκουλοφόρους, ήταν ο άνθρωπος που πουλούσε τακτικά στην ηλικιωμένη φρούτα και λαχανικά! Καθώς έμπαινε στο πρατήριο, το οποίο στέγαζε και το σπίτι της 88χρονης, στο Ζήρο της Σητείας, έβλεπε  ότι εκείνη διαχειριζόταν λόγω των καυσίμων σημαντικά ποσά.

Έτσι, πάντα κατά τις πληροφορίες μας, ήταν αυτός που πρότεινε στους υπόλοιπους να ληστέψουν την ηλικιωμένη και να αρπάξουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Συμμετείχαν δύο Αλβανοί, και Έλληνες, εκ των οποίων δύο της φυλής των Ρομά.

Τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου

Τρεις από τους δράστες, νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο, έμειναν έξω από το πρατήριο-σπίτι να φυλάνε “τσίλιες”. Οι άλλοι τρεις από πόρτα που παραβίασαν μπήκαν στο εσωτερικό.

Άρπαξαν το ποσό των 5.000 ευρώ

Την ακινητοποίησαν και άρπαξαν το ποσό των 5.000 ευρώ, που προοριζόταν για αγορά καυσίμων. Όμως, η γερόντισσα που δούλευε το πρατήριο μόνη καθώς ο σύζυγός της είχε αποβιώσει λίγους μήνες πριν, αντέδρασε.

Δάγκωσε τον ένα δράστη στο χέρι

Αντιστάθηκε και δάγκωσε τον έναν από τους κουκουλοφόρους στο χέρι. Εκείνος, τον οποίο οι συνεργοί του έχουν κατονομάσει, της κατάφερε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

Την έδεσαν κι έφυγαν

Στη συνέχεια την έδεσαν και διέφυγαν με τα χρήματα της ληστείας.

Η 88χρονη κατάφερε να λυθεί μετά από ώρα. Τηλεφώνησε τότε στην ανιψιά της και της είπε με σβησμένη φωνή: “Έλα, Στεφανούλα, γιατί με κατασκοτώσανε”. Όπως ανέφερε και στην αστυνομία η θεία της της είπε όταν εκείνη έφθασε στο πρατήριο ότι μπήκαν τρεις κουκουλοφόροι και με το που τους είδε τους φώναξε: “Ω, ρε σκύλοι, ποιοι είστε;”.

Ο κουκουλοφόρος εκνευρίστηκε και τη χτύπησε

Είπε ακόμη ότι τη φίμωσαν και την έδεσαν και ότι ένας από αυτούς εκνευρίστηκε όταν του δάγκωσε το χέρι και τη χτύπησε.

Άρχισε να νιώθει ζαλάδες

Προς το βράδυ της Κυριακής, η 88χρονη άρχισε να αισθάνεται ζαλάδες και οι δικοί της τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο όπου υπέκυψε λόγω προφανώς εσωτερικής αιμορραγίας.

Είχε προηγηθεί κι άλλη ληστεία

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι και τρία χρόνια πριν είχε πάλι πέσει ληστείας από τρεις δράστες οι οποίοι είχαν αρπάξει 3.000 ευρώ.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, ηλικίας από 26 έως 40 ετών. Σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, αποτέλεσμα της οποίας προέκυψε ο θάνατος της 88χρονης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις