Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συντάξεις: «Αχ κ. Τσίπρα εγώ σε καμάρωνα και εσύ μου έκοψες τη σύνταξη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάξεις: «Αχ κ. Τσίπρα εγώ σε καμάρωνα και εσύ μου έκοψες τη σύνταξη»

Συντάξεις: Με τη 13η σύνταξη να ανοίγει νέα "μέτωπα", πολλοί θυμούνται πόσα χτυπήματα κάτω από τη μέση έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι.

Συντάξεις: Η παροχή της 13ης σύνταξης από την κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, άνοιξε νέα μέτωπα στο πολιτικό σκηνικό. Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει καθημερινά πως οι συντάξεις δεν έχουν υποστεί κανένα πλήγμα από την ώρα που ο ίδιος έπιασε το “τιμόνι” της χώρας στα χέρια του. Φυσικά, οι βαρύγδουπες δηλώσεις του προκαλούν αν μη τι άλλο ανατριχίλα στους συνταξιούχους, που είδαν τα χρήματά τους ολοένα και να μειώνονται.

Οι πολίτες, ωστόσο, έχουν διαφορετική άποψη, καθώς όχι μόνο μειώθηκε το εισόδημά τους με τον νόμο Κατρούγκαλου και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προέκυψαν μέσα από τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, την άνοιξη του 2015, αλλά είδαν το κόστος ζωής να αυξάνεται. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Λήμνου, ήρθε αντιμέτωπος με τους απεγνωσμένους συνταξιούχους που μάλλον τα ΜΑΤ, δεν πήραν έγκαιρα χαμπάρι. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το νησί του Αιγαίου στις 3 Μαΐου και όταν έγινε αντιληπτός από τον κόσμο, άνοιξε διάλογο μαζί τους. Ένας συνταξιούχος τον πλησίασε και του είπε χαρακτηριστικά: «αχ κ. Τσίπρα εγώ σε καμάρωνα και εσύ μου έκοψες τη σύνταξη, δεν μου φτάνουνε» . Η αντίδραση του Τσίπρα ήταν η φράση… «τι να σου κάνω μωρέ;».

Δείτε το στιγμιότυπο από τον διάλογο του πρωθυπουργού με τον συνταξιούχο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις