Φάνης Δέλλιος: Εισπνέαμε βενζίνη με βαμβάκι, έλεγα “η ηρωίνη φτιάχτηκε για μένα”

LIFESTYLE

Φάνης Δέλλιος: Εισπνέαμε βενζίνη με βαμβάκι, έλεγα “η ηρωίνη φτιάχτηκε για μένα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φάνης Δέλλιος: Ο ιδρυτής του Συλλόγου Συμπαράστασης Φάνης Δέλλιος μίλησε για την εμπειρία του με τα ναρκωτικά.

17.05.2019 | 15:18

Φάνης Δέλλιος: Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2night show» στο κανάλι του ANT1, βρέθηκε χθες το βράδυ ο Φάνης Δέλλιος, ιδρυτής του Συλλόγου Συμπαράστασης σε άτομα με προβλήματα εθισμού «Αρωγή 12+», κάνοντας μια εξομολόγηση που συγκλονίζει. Ο κ. Δέλλιος μίλησε για τον εθισμό του στα ναρκωτικά από την ηλικία των 16 ετών και «λύγισε» περιγράφοντας τη μάχη που έδωσε επί πέντε χρόνια για να καταφέρει να βγει νικητής.

«Βενζίνες “πίναμε”, την εισπνέαμε με βαμβάκι. Την τρίτη, τέταρτη φορά που ήπια βαρβιτουρικά ήταν σαν να βρήκα λύση, ειδικά η ηρωίνη ήταν για μένα αποκαλυπτικό. Νόμιζα ότι αυτό το ναρκωτικό βγήκε για μένα. Νόμιζα ότι με αυτό γινόμουν καλά. Ήμουν ενεργός στην ηρωίνη από τα 16 μου. Όλοι οι φίλοι μου από τότε έχουν χαθεί, δεν ζει κανένας. Οι γονείς μου αντιλήφθηκαν ότι παίρνω ναρκωτικά στο πρώτο μου κακούργημα, στο πρώτο δικαστήριο. Ήμουν ήδη εφτά χρόνια σε χρήση. Η μάνα μου με έδιωχνε από το σπίτι. Όταν έβρισκε ναρκωτικά φώναζε την αστυνομία! Έχω πέσει 2 φορές μέσα στο σπίτι μου σε σοκ», είπε μεταξύ άλλων ο Φάνης Δέλλιος.

Δείτε όλα όσα είπε ο Φάνης Δέλλιος

Φάνης Δέλλιος: Η «Αρωγή 12+»

Ο Φάνης, άλλαξε ρότα στα 25 του. Σπούδασε ψυχολογία στο ανοιχτό πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και εξειδικεύτηκε στις εξαρτήσεις, έγινε πρωταθλητής του Mai Tai και παντρεύτηκε τη γυναίκα της ζωής του. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, αποφάσισε να βοηθήσει. Όλους αυτούς που γυρεύουν στην πρέζα τα «καλοκαίρια» τους. Η «Αρωγή 12+» ήταν το επόμενο βήμα. «Η «Αρωγή 12+» είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ασχολείται με προβλήματα εθισμού σε ενημερωτικό, συμβουλευτικό και θεραπευτικό επίπεδο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία γονέων, συμβούλων ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένων ατόμων, η οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε μορφή εθισμού, με έμφαση στις ουσίες, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Η θεραπεία είναι οκτάμηνη και κατά μέσο όρο οι ομάδες αποτελούνται από δέκα άτομα.

Η γυναίκα της ζωής του

Ο Φάνης άλλαξε τρόπο σκέψης και συνήθειες, όταν βρήκε τη γυναίκα της ζωής του. «Αισθάνομαι τυχερός που βρήκα μια γυναίκα με την οποία είμαι ερωτευμένος, γιατί γνωρίζω ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί και να μη συνέβαινε ποτέ», έλεγε στο People παλαιότερα. Η πανέμορφη Γκάμπι είναι γυμνάστρια και στηρίζει τον Φάνη σε κάθε του βήμα. Η Γκάμπι ένιωσε σιγουριά από την πρώτη μέρα μαζί του: «Τον Φάνη δεν τον γνώρισα όταν ήταν χρήστης. Ακούω μόνο ιστορίες και μου φαίνεται πολύ περίεργο, γιατί τώρα βλέπω έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μου περιγράφουν. Όταν τον γνώρισα, μου είπε κατευθείαν την περιπέτειά του, δεν είχα όμως δεύτερες σκέψεις».

Το τηλέφωνο του Φάνη χτυπάει 24 ώρες το 24ωρο

Η Γκάμπι έχει δηλώσει πολύ ερωτευμένη αλλά και πολύ περήφανη για τον Φάνη και φαίνεται ότι μέρος της επιτυχίας του οφείλεται στη στήριξή της. «Μπορεί να μην τον βλέπω πολύ, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται αλλιώς. Το τηλέφωνο του Φάνη χτυπάει 24 ώρες το 24ωρο. Το έχει σαν τηλέφωνο 24ωρης υποστήριξης στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Είναι λίγο σαν γιατρός. Μας παίρνουν τηλέφωνο μέσα στη νύχτα, αλλά δεν με πειράζει. Έχω συνηθίσει και νιώθω τόσο καλά όταν μας παίρνουν γονείς και μας λένε “ευχαριστώ”. Κάθε φορά συγκινούμαι το ίδιο και δακρύζω. Εγώ, από τη μεριά μου, είμαι γυμνάστρια και καθηγήτρια αερόμπικ και έτσι αποφάσισα να βοηθήσω στην προσπάθειά του. Μου ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε στην “Αρωγή 12+” μαραθώνιους αλλά και εκδηλώσεις, χορευτικά κ.ά. και γενικά είμαι πρόθυμη να βοηθήσω, όπου μπορώ», είχε πει η ίδια.

Exit mobile version