ΕΛΛΑΔΑ

Μαρινάκης: “Ο ψεύτης ο Αλέξης, είπε 5 εκατομμύρια ψέματα” – Αποκαλύπτει τι ψήφισε (video)

Μαρινάκης: Οι νυκτερινές επισκέψεις του Καλογρίτσα, το Noor 1, ο ΔΟΛ και η πολιτική, ήταν μόνο λίγα από όσα σχολιάστηκαν εκτενώς στην "Αυτοψία".

17.05.2019 | 11:18

Μαρινάκης: Ψεύτη χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ χθες, περιέγραψε τις σχέσεις που είχαν, την επικοινωνία που ανέπτυξαν και πότε και για ποιο λόγο διεκόπησαν αυτές. Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε το μήνυμα ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι έστησαν την ιστορία με το Noor 1, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με το χέρι στην καρδιά, σας λέω: Οι ρίζες μου είναι από την Κρήτη και από τον Πόντο και δεν έχω μάθει με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Όλοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Για να μη βγουν αύριο και πουν, απειλή. Είναι μια υπόσχεση». Ξεκαθάρισε δε, για μια ακόμη φορά, ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση λέγοντας εμφατικά «Όσο εμπλέκεται ο κύριος Τσίπρας με το Noor 1, άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον του το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζει ότι «από τη μέρα που έγινε πρωθυπουργός είπε 5 εκατομμύρια ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατομμύρια εγκλήματα και παραμένει πρωθυπουργός». Σε κάποια αποστροφή του λόγου του, μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στον κ. Τσίπρα ως «ο Αλέξης ο ψεύτης».

Ψήφισα Ποτάμι, στήριξα τη Δούρου

Με αποκαλυπτική διάθεση ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για το πώς έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές λέγοντας ότι «το 2014 πίστευα ότι κάτι καινούργιο μπορεί να έρθει στον τόπο μας και ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι λίγο πιο διαφορετικοί από ό,τι είχαμε δει μέχρι σήμερα προς το καλύτερο». Αποκάλυψε ακόμη ότι ψήφισε «Το Ποτάμι», αλλά και την Ρένα Δούρου για την περιφέρεια Αττικής.

Η εξαγορά του ΔΟΛ και το τέλος των σχέσεων με τον Τσίπρα

Ο κ. Μαρινάκης περιγράφει ως καλές τις σχέσεις που είχε αρχικά με τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι οι σχέσεις αυτές ξεκίνησαν από την ημέρα που άρχισε η διαδικασία για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και προσδιορίζει το τέλος αυτών λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη του 2016. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά το διαγωνισμό για τις άδειες, όταν εξέφρασε την την επιθυμία να αγοράσει τον ΔΟΛ, το Βήμα και Τα Νέα. «Είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσουν το Mega (…) και ήθελαν να κλείσουν και οι δύο αυτές εφημερίδες ή να υπάρξει ένας επιχειρηματίας ή ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος θα τις αγοράσει και αυτές οι εφημερίδες, για να μιλάμε με πραγματικά παραδείγματα, θα ήταν κάτι όπως βλέπουμε σήμερα το «Έθνος», το «Ντοκουμέντο» ή τη «Νέα Σελίδα»».

Αφού απέκτησε τις δύο αυτές εφημερίδες ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε ότι του ζητήθηκε να τοποθετηθούν δικοί τους άνθρωποι (σσ της κυβέρνησης) για να επηρεαστεί η γραμμή των εφημερίδων, αλλά και να απομακρυνθούν κάποιοι δημοσιογράφοι, που όπως είπε, είχαν μεγάλη διαδρομή, κάτι το οποίο δεν δέχτηκε.

Τυπικές οι σχέσεις με τον Κυριάκο, φιλικές με την Ντόρα

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε ακόμη για τις πραγματικές σχέσεις που έχει με την οικογένεια Μητσοτάκη, τη φιλική του σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο (τους οποίους έχει παντρέψει), αλλά και τη φιλία του πατέρα του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ακόμη, περιέγραψε ως τυπικές τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να αισθανθώ φίλο έναν άνθρωπο τον οποίο έχω δει πολύ λίγες φορές και έχω μιλήσει πολύ λίγες φορές μαζί του». Σας λέω και πάλι. Αν ήταν φίλος μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ, όπως σας είπα για τον αείμνηστο πατέρα του, όπως σας είπα για τον παιδικό μου φίλο, τον Ισίδωρο, τον οποίο πάντρεψα με την Ντόρα, και με την ίδια την Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν είναι ντροπή».

Για τον Καλογρίτσα και τον Παππά

Αναφερόμενος την πρόσφατη αποκάλυψή του, ότι ο Νίκος Παππάς του είχε ζητήσει, κατά τη διαδικασία έκδοσης των τηλεοπτικών αδειών να δανείσει 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε: «Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε στο γραφείο μου, το ραντεβού το έκλεισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Κύριε Μαρινάκη, είχαμε συναντηθεί εδώ, αν δεν κάνω λάθος, παραμονές των προηγούμενων εκλογών. Τότε, γινόταν μεγάλος ντόρος ότι ο Μαρινάκης κατεβαίνει δημοτικός σύμβουλος. Τώρα, δεν είναι πλέον είδηση ότι κατεβαίνετε δημοτικός σύμβουλος, αν και είστε στο ψηφοδέλτιο, παρ’ όλα αυτά, όμως, το όνομά σας ακούγεται στην πολιτική επικαιρότητα περισσότερο από το Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Εξηγήστε μου γιατί.

Έχουν περάσει ήδη 5 χρόνια, περνάει γρήγορα ο καιρός. Το ότι το όνομά μου ακούγεται περισσότερο από τον κύριο Τσίπρα ή τον κύριο Μητσοτάκη δεν είναι κάτι το οποίο με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Γιατί, δόξα τω Θεώ, από προβολή την έχουμε… νιώσει.

Και συνηθίσει…

Είναι κάτι το οποίο, ξέρετε, όταν πουλάει, ίσως, μπορεί να χρησιμοποιείται από τα ΜΜΕ, από τους πολιτικούς… Κάποιον λόγο θα έχουν, δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό.

Φαντάζομαι και εγώ… Έχετε αναρωτηθεί, το σκέφτεστε και ο ίδιος: Εγώ είμαι ένας εφοπλιστής, είμαι και ένας ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας. Τι δουλειά έχω εγώ, να έχω εμπλακεί τόσο πολύ στο πολιτικό σκηνικό, στην προεκλογική και πολιτική αντιπαράθεση. Σας αρέσει αυτό που συμβαίνει;

Θα σας έλεγα, δεν μου αρέσει σχεδόν καθόλου. Και με ενοχλεί κιόλας. Γιατί, έχω πάρα πολλά ενδιαφέροντα, είτε στη δουλειά μου, είτε την ομάδα μου, είτε με τον δήμο, οπότε δεν έχω χρόνο για όλα αυτά τα σχόλια, τα θεωρώ εντελώς περιττά και δεν βοηθάνε σε κάτι.

Δεν μπορώ να μη θυμηθώ τη συζήτηση που κάναμε πριν από πέντε χρόνια εδώ. Τότε έβλεπα έναν Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος ήταν, αν όχι αρνητικός , αν όχι θετικός, τουλάχιστον ουδέτερος απέναντι ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη σημερινή κυβέρνηση κ.λπ. Λέγατε ότι είναι κάτι νέο, κάτι ενδιαφέρον, μένει να το δούμε… Σήμερα, η εικόνα της αντιπαράθεσης που έχετε δείχνει ότι έχετε αλλάξει τελείως γνώμη.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ειλικρινά, το 2014 πίστευα ότι κάτι καινούργιο μπορεί να έρθει στον τόπο μας και ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι λίγο πιο διαφορετικοί από ό,τι είχαμε δει μέχρι σήμερα προς το καλύτερο. Επειδή ήταν άφθαρτοι άνθρωποι, νέοι και καλό είναι να δοκιμάζονται οι νέοι άνθρωποι.

Η ψήφος είναι μυστική αλλά, αν ρωτούσα – αν θέλετε απαντάτε – αν ψηφίσατε και ΣΥΡΙΖΑ τότε, τι θα μου λέγατε;

Εγώ θα σας πω τι ψήφισα. Μπορώ να σας πω, ψήφισα Ποτάμι.

Ψηφίσατε Ποτάμι;

Ναι. Δεν μπορώ να πω ότι ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πίστευα ότι κάτι μπορώ να κάνω για αυτόν τον τόπο. Κάτι διαφορετικό. Κάτι πιο δημοκρατικό. Κάτι ίσως καλύτερο. Δυστυχώς, αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι ακριβώς το αντίθετο και πολύ χειρότερο.

Θυμάμαι επίσης, ότι δεν συμπαθούσατε απλά, στηρίζατε και με έναν τρόπο. Θυμάμαι ότι βοηθήσατε με τον τρόπο σας και με την ισχύ σας και την κυρία Δούρου στην περιφέρεια. Θυμάμαι το περίφημο γεύμα/ δείπνο με την κυρία Δούρου, που είχε γίνει και μεγάλος ντόρος ότι Μαρινάκης – Δούρου, συμμαχία κ.λπ. Εκ των υστέρων, και αφού έχουν περάσει πέντε χρόνια, δεν είναι κακό να πείτε αν είχατε στηρίξει την κυρία Δούρου στην Περιφέρεια…

Την είχα στηρίξει. Ξέρετε, εγώ δεν κρύβομαι. Εχω το θάρρος της γνώμης μου και πολλές φορές τη γνώμη μου μπορεί να τη φωνάξω κιόλας. Το έκανα. Πίστευα ότι η κυρία Δούρου μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από τον κύριο Σγουρό. Δυστυχώς, έπεσα έξω.

Θα τη στηρίξετε και τώρα;

Όχι. Δεν θα τη στηρίξω.

Έχετε μια μετωπική σύγκρουση και με υπουργούς και με τον Πρωθυπουργό και με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Αν σας ρωτούσα από πού ξεκίνησε όλο αυτό και πώς κατέληξε σε μια τόσο έντονη σύγκρουση, τι θα μου λέγατε;

Σίγουρα δεν ξεκίνησε από εμένα. Είχαμε μια καλή σχέση, μπορώ να πω…

Μέχρι;

Θα σας πω… Είχαμε μια καλή σχέση από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι ήταν κάτι σωστό και συμμετείχα σε αυτή τη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πιστεύω ότι βοήθησα κιόλας στο να είναι… Στηρίχτηκε πάρα πολύ πάνω μου όσον αφορά τον φάκελο τον οποίο είχαμε καταθέσει, που ήταν αψεγάδιαστος, και με τον τρόπο μας και τη συμμετοχή μας αυτός ο διαγωνισμός είχε ένα αίσιο τέλος στο πρώτο του σκέλος και μετά ήρθε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ακυρώθηκε.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μιλάμε για το καλοκαίρι και τέλος του καλοκαιριού του 2016. Μέχρι εκεί καλές οι σχέσεις.

Ναι, και αργότερα μέχρι που βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, νομίζω ήταν τέλος Νοεμβρίου, κάπου εκεί. Σχεδόν τέλος του χρόνου… Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Οταν είχε ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του ΔΟΛ, είχα εκφράσει την επιθυμία μου να συμμετέχω. Γιατί θεωρούσα ότι αυτές οι δύο πολύ ιστορικές εφημερίδες έπρεπε να σωθούν… Ναι… «Το Βήμα» και «ΤΑ ΝΕΑ», και να μην κλείσουν. Και εκεί άρχισαν τα προβλήματα.

Μπαίνετε σε αυτήν τη διαδικασία και αποκτάτε τον ΔΟΛ και τις δύο εφημερίδες. Τι συμβαίνει μετά;

Εγώ έχω μάθει στη ζωή μου και στις επιχειρήσεις μου οτιδήποτε κάνω, ακόμα και αν έχω κάποιον συνέταιρο, να αποφασίζω ή να συναποφασίζουμε, όπως έχουμε συμφωνήσει, αλλά ποτέ δεν θα έμπαινα σε μια διαδικασία για να κάνω τον λαγό ή για να παίξω κάποιο παιχνίδι ή, έτσι να το πούμε πιο λαϊκά, τον κολαούζο οποιασδήποτε κυβέρνησης, οποιουδήποτε κόμματος, επιχείρησης ή οτιδήποτε. Είναι κάτι το οποίο το πίστευα, θεωρούσα ότι το έχει ανάγκη ο τόπος, αυτές οι δύο εφημερίδες να παραμείνουν, και αυτό έκανα.

Ωραία. Αποκτάτε τις δύο εφημερίδες. Τι ζήτημα προκύπτει;

Ορισμένες φορές καλό είναι να ακούγονται ορισμένες μεγάλες αλήθειες. Ο κύριος Τσίπρας και το επιτελείο του, για τους δικούς τους λόγους, δεν θα τους αναλύσουμε, δεν έχει καμία σημασία, είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσει το Mega. Το κατάφεραν. Επίσης και αυτό μπορούν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν εμπλεκόμενοι και στον ΔΟΛ αλλά και γύρω από τις εφημερίδες αυτές και από άλλες εφημερίδες – γιατί στη δουλειά σας πάνω πιστεύω ότι ο ένας γνωρίζει τι κάνει ο άλλος, ακούγονται πολλά –, ήθελαν να κλείσουν και αυτές οι δύο εφημερίδες ή να υπάρξει ένας επιχειρηματίας ή ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος θα τις αγοράσει και αυτές οι εφημερίδες, για να μιλάμε με πραγματικά παραδείγματα, θα ήταν κάτι όπως βλέπουμε σήμερα το «Εθνος», το «Ντοκουμέντο» ή τη «Νέα Σελίδα».

Σας ζήτησαν δηλαδή… και το λέω αυτό διότι άκουσα και τη συνέντευξή σας στον Real να λέτε ότι σας ζήτησαν να τοποθετήσουν δικούς τους ανθρώπους και να επηρεαστεί έτσι η γραμμή των εφημερίδων αυτών. Ισχύει αυτό;

Ισχύει και εγώ αυτό που είπα είναι ότι υπάρχουν διευθυντές, τους οποίους είχα αποφασίσει να τους εμπιστευτώ για να προχωρήσουμε σε αυτή την προσπάθεια. Οτιδήποτε θέλει μια κυβέρνηση ή κάποιο πολιτικό κόμμα θεσμικά θα μπορούσε να συζητήσει μαζί τους. Αν ήθελε να προτείνει κάποιο δημοσιογράφο ή κάποιον αρθρογράφο, ο οποίος να ασχολείται με την κυβέρνηση, με το κυβερνητικό ρεπορτάζ ή με το κόμμα, με ένα πολιτικό κόμμα ή οτιδήποτε… Ηταν κάτι με το οποίο δεν είχα καμία αντίρρηση, αλλά το να συζητάμε για διευθυντικά στελέχη ή ακόμα χειρότερα να συζητάμε για ορισμένους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν μια μεγάλη διαδρομή, ότι πρέπει να απομακρυνθούν, είναι κάτι το οποίο δεν θα το έκανα ποτέ στη δικιά μου επιχείρηση, στη δικιά μου δουλειά.

Ποιοι είναι αυτοί, κύριε Μαρινάκη; Ήταν κάποιος υπουργός; Θέλετε να μιλήσουμε με ονόματα; Είναι κάποιος ο οποίος είναι στο περιβάλλον της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού; Ποιος είναι αυτός που σας ζήτησε στο κάτω κάτω να επιλέξει εκείνος τους δικούς σας διευθυντές;

Επειδή κάθε φορά που μπορεί να υπάρξει τέτοια συζήτηση μιλάνε για κουτσομπολιά, μιλάνε για οτιδήποτε, εάν μου ζητηθεί να καταθέσω στην ελληνική Δικαιοσύνη με συγκεκριμένα ονόματα, στοιχεία, είναι κάτι το οποίο θα το πράξω. Τώρα, να συζητήσω αυτή τη στιγμή για συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν θα το ήθελα. Αλλά σας λέω και πάλι είναι κάτι το οποίο είναι γεγονός και αρνήθηκα να το κάνω.

Αυτή είναι η δική σας πλευρά για το πώς ξεκίνησε αυτή η σύγκρουση και το λέω αυτό γιατί η κυβέρνηση λέει ανοιχτά και σε πολλές περιπτώσεις έχει υποστηρίξει ότι η σύγκρουση μαζί σας ξεκίνησε επειδή εσείς ζητήσατε να παρέμβει με κάποιο τρόπο στην υπόθεση του «Noor 1» αλλά και στο θέμα του ποδοσφαίρου, ένα το κρατούμενο, αλλά και να απομακρυνθεί ο κύριος Καμμένος από την κυβέρνηση με τον οποίο είχατε μια σύγκρουση. Δεν έκαναν αυτό που θέλατε και στραφήκατε εναντίον τους. Αυτή είναι η κυβερνητική γραμμή πάνω σε όλο αυτό.

Αυτή είναι μια άλλη άποψη, την οποία δεν συμμερίζομαι και μπορώ να πω ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για να είμαι όσο περισσότερο ευγενής.

Δεν πιέσατε ή ζητήσατε από κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο, οποιονδήποτε, να υπάρξει παρέμβαση για τις δικαστικές υποθέσεις; Για να τα πάρουμε ένα ένα.

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Πιστεύω ότι το τι είναι ξεκάθαρο πολλές φορές έχει να κάνει με την απλή λογική. Και θα σας το εξηγήσω, άσχετα με το τι λέει ο καθένας. Να φτάσω εγώ στο σημείο να ζητήσω από τον Πρωθυπουργό της χώρας – γιατί όταν μιλάμε για έναν πρωτοκλασάτο υπουργό δεν θα το ζητήσεις από κάποιον άλλον ο οποίος είναι κάτω από αυτόν, να τον αντικαταστήσει.

Μιλάτε για τον κύριο Καμμένο, για να συνεννοηθούμε.

Ναι, ακριβώς. Για αυτό που μου θέσατε. Αρα, λοιπόν, θα πρέπει να έχω μια πολύ μεγάλη οικειότητα ή να έχω συμφέροντα στις επιχειρήσεις μου οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν δουλειές με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ή με οποιοδήποτε άλλο υπουργείο που να έχει να κάνει με την ελληνική κυβέρνηση. Σας λέω λοιπόν ότι εγώ δεν έχω καμία δουλειά στην Ελλάδα, καμία δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο και δεν είχα ποτέ αυτή την οικειότητα, αυτή τη σχέση με τον κύριο Πρωθυπουργό ή με κάποιον υψηλά ιστάμενο στην κυβέρνηση. Η μόνη σχέση την οποία είχαμε αποκτήσει ήταν η επαφή που είχαμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που συζητάγαμε. Οχι μόνο μαζί μου, το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά και με τους άλλους καναλάρχες και επίδοξους καναλάρχες στο πώς θα διεκπεραιωθεί αυτός ο διαγωνισμός. Αρα, λοιπόν, από τη στιγμή που δεν είχα ποτέ αυτή την οικειότητα δεν θα μπορούσα ποτέ να πω κάτι τέτοιο.

Είχατε μια αντίστοιχη οικειότητα με τον κύριο Παππά, διότι ο κύριος Παππάς είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ πριν από λίγο διάστημα ότι ήρθε ο Μαρινάκης και μας είπε σας δίνω τον ΔΟΛ, στην ουσία δηλαδή τη στήριξη του ΔΟΛ, για να διώξετε τον Καμμένο από την κυβέρνηση. Συνέβη αυτό;

Ο Καμμένος τι μπορούσε να μου κάνει εμένα; Ο Καμμένος για ό,τι μου έχει κάνει τον έχω μηνύσει σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, του έχω κάνει συγκεκριμένες αγωγές. Ή έχω απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Λοιπόν, δεν μου κάνει καμία ζημιά ο Καμμένος και, ξέρετε, δεν υπολόγισα ποτέ ότι ο κύριος Καμμένος μπορεί να μου κάνει κάποια ζημιά. Εντάξει, είναι κουραστικό κάθε μέρα να προσπαθείς να ακούσεις κάποιον που προσπαθεί να σου δημιουργήσει ένα πρόβλημα, αλλά, ξέρετε, μπορείτε να το δείτε και σήμερα όταν βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις πού είναι ο κύριος Καμμένος. Αρα δεν τον υπολόγισα ποτέ ότι μπορεί να μου κάνει τόσο μεγάλο κακό που να θέλω να φύγει από την κυβέρνηση…

Άρα, δεν προτείνατε εσείς ένα τέτοιο ντιλ. Είτε στον κύριο Παππά είτε οπουδήποτε αλλού.

Ουδέποτε και επίσης θα ήταν πάρα πολύ ακριβό, εγώ πλήρωσα κάποια πολλά εκατομμύρια για να αγοράσω αυτές τις δύο εφημερίδες, το συνολικό κόστος είναι πάνω από 22-23 εκατομμύρια, πόσο έχει στοιχίσει… Ε, τώρα να χαρίσω 23 εκατομμύρια στην κυβέρνηση για τον κύριο Καμμένο το βλέπω υπερβολικό.

Πρόεδρε, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή είστε απόλυτα ταυτισμένος με τη ΝΔ. Έχετε ακούσει και τον Πρωθυπουργό να λέει ότι ο Μαρινάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ. Θέλω να ρωτήσω αν πράγματι υποστηρίζετε είτε ως άνθρωπος είτε με τα ΜΜΕ που ελέγχετε, τη ΝΔ σήμερα και γιατί αυτό;

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Βέβαια, τον βολεύει τον Πρωθυπουργό να το χρησιμοποιεί αυτό.

Λέει ότι είστε ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ.

Είναι ένα μεγάλο ψέμα, σας λέω και πάλι. Δεν έχω καμία ανάγκη να το κάνω αυτό, ούτε το έχω σκεφτεί, ούτε υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη γύρω από αυτό και επαναλαμβάνω ότι είναι ένα μεγάλο ψέμα το οποίο βολεύει τον Πρωθυπουργό. Κάνει το εξής: η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα, ο ελληνικός λαός το ίδιο. Αρα, για οποιοδήποτε πρόβλημα, το να απαντάς με αυτό το επιχείρημα, για να μιλήσουμε και με ποδοσφαιρικούς όρους, πετάς την μπάλα όχι στην εξέδρα, και εκτός εξέδρας. Τόσο ψηλά. Τόσο μακριά.

Πάμε να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, λοιπόν, να πάρουμε το παιχνίδι φάση – φάση. Όποιος διαβάζει και τις δυο εφημερίδες σας, και το «ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», δεν μπορεί να μη διακρίνει μια στήριξη στη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και μια πολεμική στη σημερινή κυβέρνηση. Και βεβαίως, όποιος έχει μια ιστορία στον χώρο του Τύπου και θυμάται μιλάμε για δυο εφημερίδες που παραδοσιακά στήριζαν το Κέντρο, δεν στήριζαν τη ΝΔ. Συμβαίνει αυτό στις εφημερίδες σας σήμερα, ναι ή όχι;

Οι εφημερίδες, από την ημέρα που άλλαξαν ιδιοκτησία έχουν παραμείνει στον ίδιο ακριβώς χώρο. Στο Κέντρο και στην Αριστερά. Έχω δεχτεί πάρα πολλά παράπονα τον τελευταίο 1 ½ χρόνο από τη ΝΔ για το τι γράφουν οι εφημερίδες μας και για το ρεπορτάζ, όσον αφορά στη ΝΔ. Αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά, έχω αποφασίσει να προχωρήσω με τους συγκεκριμένους διευθυντές και το καλό με αυτές τις δυο εφημερίδες είναι ότι έχουμε πάρα πολύ καλούς δημοσιογράφους, αρθρογράφους και ακούς και διαβάζεις όλες τις απόψεις. Το να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση εγώ το θεωρώ εποικοδομητικό γιατί και εμένα, στον Ολυμπιακό για παράδειγμα – στην επιχείρησή μου λιγότερο, γιατί δεν έχει αυτή την προβολή – το να σου ασκούν κριτική είναι καλό, γιατί διορθώνεις τα λάθη σου. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε ασκεί κριτική να τον θεωρούμε εχθρό. Ή να πάμε να τον τελειώσουμε. Αυτοί είναι όροι μαφίας.

Εποικοδομητική κριτική λοιπόν. Προσπαθείτε να τους κάνετε καλύτερους.

Ξέρετε κάτι; Μιλάνε για fake news. Δυστυχώς για αυτούς, τα fake news επαληθεύονται. Είδατε ότι «ΤΑ ΝΕΑ» είχαν αποκαλύψει την περίφημη κρουαζιέρα του Πρωθυπουργού με μια θαλαμηγό 35 μέτρων.

Να λύσουμε και τα συγγενικά σε όλο αυτό το θέμα; Άκουσα τον κύριο Τσίπρα στη Βουλή να απευθύνεται στον κύριο Μητσοτάκη και να του λέει ο κουμπάρος σας ο κύριος Μαρινάκης. Ακούω τον κύριο Μητσοτάκη να λέει δεν είναι δικός μου κουμπάρος. Να το λύσουμε αυτό το συγγενικό με όση σημασία έχει. Έχει βαφτίσει το παιδί σας η κυρία Μπακογιάννη και την έχετε παντρέψει. Σωστά;

Ναι, την έχω παντρέψει στον δεύτερό της γάμο με έναν παιδικό μου φίλο.

Άρα, είστε κουμπάρος με την κυρία Μπακογιάννη, όχι με τον κύριο Μητσοτάκη.

Σωστά. Καθώς επίσης, εγώ ξέρετε κύριε Σρόιτερ δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου, ούτε για το τι έχω κάνει μέχρι σήμερα. Την οικογένεια Μητσοτάκη τη γνώρισα μέσω του αείμνηστου πατέρα μου, ο οποίος είχε πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και είχα την τιμή μπορώ να πω πάρα πολλές φορές να κάτσω μαζί τους, να ακούσω διάφορες συζητήσεις και μπορώ να σας πω ότι είχα μια πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε επαληθευτεί πολλές φορές, πολλά χρόνια μετά. Και νιώθω περήφανος για αυτό. Σας λέω και πάλι ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος ότι είχα την τιμή και είχα ακούσει πάρα πολλές συζητήσεις και είχα βρεθεί μαζί τους.

Πρέπει να σας ρωτήσω αν και εσείς στο δικό σας σκάφος έχετε φιλοξενήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού που ψηφίσατε… Αν έχετε φιλοξενήσει για παράδειγμα τον κύριο Μητσοτάκη στο σκάφος σας για διακοπές είτε του το έχετε παραχωρήσει.

Ουδέποτε εγώ έχω φιλοξενήσει τον κύριο Μητσοτάκη και όπως σας είπα τον έχω δει και ελάχιστες φορές

Σας το λέω αυτό διότι στον ALPHA πριν από λίγες ημέρες ο κ. Τσίπρας μιλώντας για το θέμα του σκάφους είπε «να μας πει ο κύριος Μαρινάκης και ο κύριος Μητσοτάκης αν έχει φιλοξενηθεί στο σκάφος του κυρίου Μαρινάκη». Είναι ένα ερώτημα το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απαντήσετε.

Κοιτάξτε, κύριε Σρόιτερ, έχει καταντήσει κουραστικό. Όταν κάνατε μία δύσκολη ερώτηση στον κύριο Τσίπρα αντί να σας απαντήσει πέταξε την μπάλα πάνω στην εξέδρα και δεν απάντησε. Αρχισε και μίλαγε πάλι για το Noor 1, που έχει καταντήσει ιδιαίτερα κουραστικό. Γιατί αν χρησιμοποιήσω και εγώ την ίδια γλώσσα ή τις ίδιες πηγές πληροφόρησης… Πρώτον, σας λέω ότι δεν έχω ουδεμία σχέση, όπως σας το έχω ξαναπεί, για να μην μπερδευόμαστε. Όσο εμπλέκεται ο κύριος Τσίπρας με το Noor 1, άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ. Και αν χρησιμοποιήσω τις πηγές παραπληροφόρησης του κυρίου Τσίπρα, μπορεί να πω ότι ο κύριος Τσίπρας στο παρελθόν έχει περάσει πολύ όμορφα μέσα στο Noor 1 για να μιλήσουμε με την ίδια γλώσσα. Και ξέρετε κάτι;

Έχετε χρηματοδοτήσει τη ΝΔ;

Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ουδέποτε. Και αν το είχα κάνει αυτό δεν θα το έκανα επειδή ήθελα μια δουλειά ή μια κρατική προμήθεια αλλά για να τους βοηθήσω. Δεν έχει γίνει όμως αυτό.

Τι δουλειά έχετε με τα μέσα ενημέρωσης; Γιατί να μπλεχτείτε;

Εκτός από το χρήμα υπάρχει και η αγάπη, ο ρομαντισμός. Αγαπάς τον τόπο σου και υπάρχουν πολλοί τρόποι να το εκφράσεις. Δεν το μετανιώνω παρά τη ζημιά που έχω υποστεί, ήταν αναγκαίο για τον τόπο αυτές οι δυο εφημερίδες να μη κλείσουν, να μείνουν ανοιχτές, πιστές στις αρχές τους, και ένας υπέροχος κόσμος, ορισμένοι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι που είναι πάρα πολύ καλοί, να συνεχίσουν αυτό που κάνουν.

Τι αγαπάτε περισσότερο;

Τον Ολυμπιακό. Ασχολούμαι πολλές ώρες με την ομάδα. Από την άλλη, η ναυτιλία με ευχαριστεί, είναι περιβάλλον ανταγωνιστικό, έχεις να κάνεις με ανθρώπους έξυπνους, μορφωμένους, με μυαλά. Και θα πρέπει να τους ανταγωνίζεσαι και να κερδίζεις. Άρα είναι κάτι που μου αρέσει, κάνει καλό και στο μυαλό μου και στην καθημερινότητά μου.

To ALPHAFREEPRESS.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή