Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μακελειό – Ρομά: Μήνυση στον Στέφανο Χίο για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό – Ρομά: Μήνυση στον Στέφανο Χίο για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας

Μακελειό - Ρομά: Με μήνυση κατά του Στέφανου Χίου και του «Μακελειού» απάντησαν Ρομά για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Μακελειό – Ρομά: Μήνυση υπέβαλαν ο Πρόεδρος και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΟΜΑ Στερεάς Ελλάδας κατά του Στέφανου Χίου και της εφημερίδας «Μακελειό» για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, μετά την δημοσίευση του πρωτοσέλιδου της Παρασκευής. Στη μήνυση αναφέρεται η παράβαση του ρατσιστικού νόμου από το δημοσίευμα της εφημερίδας Μακελειό που προκάλεσε την αντίδραση των Ρομά και αφορούσε την παρουσία μεγάλου αριθμού Ρομά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία. Στο επίμαχο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αναγράφεται: “Σε τραγική συγκέντρωση στη Λαμία ο Αλέξης. ΤΙΓΚΑ στους γύφτους με τα μπαϊράκια του ΣΥΡΙΖΑ“.

Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού έχει εγείρει συζητήσεις σχετικά με τη σύνθεση του ακροατηρίου. Οι αναφορές στον Βελουχιώτη αλλά και παρουσία Ρομά στην ομιλία του πρωθυπουργού προκάλεσαν πολλά σχόλια από τους χρήστες του Twitter με αρκετούς από αυτούς να επισυνάπτουν φωτογραφίες από τη συγκέντρωση θέτοντας το ερώτημα αν οι ομάδες αυτές μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές όπως η Θήβα.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου ο Πρόεδρος των Ρομά Στερεάς Βαλάντης Χαλιλόπουλος αναφέρθηκε στη μήνυση, ενώ απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την κινητοποίηση των Ρομά για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λαμία. Ο κ. Χαλιλόπουλος υπερασπίστηκε του δικαιώματός τους να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε προεκλογική εκδήλωση, αποκάλυψε ωστόσο ότι υπήρξε οργανωμένη μετακίνηση Ρομά, όχι μόνο από τη Λαμία, αλλά και από το Πυρί Βοιωτίας, την Καρδίτσα ακόμη και την Ξάνθη.

“Μακελειό”: Η απάντηση στους Ρομά

«ΠΗΡΑΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΥΟ! ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΑΣ! ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟΙΧΟ», έγραψε, μεταξύ άλλων, το makeleio.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις