Καιρός Αρναούτογλου: Μετά τη βροχή και το χαλάζι έρχονται… θερμοκρασίες για μπάνιο

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Αρναούτογλου: Μετά τη βροχή και το χαλάζι έρχονται… θερμοκρασίες για μπάνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Καιρός Αρναούτογλου: Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, θα δούμε 30άρια τις επόμενες ημέρες

17.05.2019 | 20:13

Καιρός Αρναούτογλου: Άκρως κυκλοθυμικός είναι ο καιρός, αφού μετά τις σημερινές καταιγίδες και το… χαλάζι, η πρόγνωση του Σ. Αρναούτογλου κάνει λόγο για 30άρια τις επόμενες ημέρες. Όπως όλα δείχνουν, μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ, ο καιρός φτιάχνει και σε πολλές περιοχές οι κάτοικοι θα βάλουν τα μαγιό τους και θα ξεχυθούν στις παραλίες. Αναλυτικότερα, όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου, η θερμή εισβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες (από το Σαββατοκύριακο ως και την Τρίτη) θα ανεβάσει τον υδράργυρο στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Από την άλλη, στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη. Από την Τρίτη (21/05) στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ μικρή σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Καταιγίδα έπληξε την Αττική, το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019. Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής και Βόρειας Αττικής, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Αθήνας, ενώ αναφορές για χαλαζοπτώσεις υπήρξαν στο Χαϊδάρι, την Πετρούπολη, το Καματερό και τη Νέα Ιωνία. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των φαινομένων στα Δυτικά και Βορειοδυτικά προάστια της Αθήνας όπως την κατέγραψε μία εκ των μετεωρολογικών καμερών Πεντέλης του meteo.gr.

 

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση του Σαββάτου

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 27, στην Ήπειρο από 8 έως 26 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 23 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς.

Exit mobile version