Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 8χρονη Αλεξία: Άσχημα νέα για τη μικρούλα που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα – Διασωληνώθηκε ξανά
ΕΛΛΑΔΑ

8χρονη Αλεξία: Άσχημα νέα για τη μικρούλα που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα – Διασωληνώθηκε ξανά

8χρονη Αλεξία: Παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία των περασμένων ημερών, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ξαφνικά

8χρονη Αλεξία: Άσχημες είναι οι εξελίξεις για την πορεία της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, η οποία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα. Παρά το γεγονός ότι το κορίτσι είχε αποσωληνωθεί την περασμένη Κυριακή και οι γιατροί εξέφραζαν «συγκρατημένη αισιοδοξία» την επόμενη ημέρα, η κατάσταση της υγείας της φαίνεται ότι επιδεινώθηκε τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν από το Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», η 8χρονη Αλεξία «επαναδιασωληνώθηκε στις 16.05.2019, λόγω αδυναμίας διατήρησης του αεραγωγού». «Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη» συμπληρώνει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα, οι γιατροί πήραν την απόφαση να αποσωληνώσουν το κορίτσι. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα ανέφερε συγκεκριμένα: «Η ασθενής Α. Σ. αποσωληνώθηκε χθες, έχει όμως εργώδη αναπνοή. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να επαναδιασωληνωθεί, εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία. Όσο αναφορά το επίπεδο συνείδησης, έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος, προφέρει ήχους, δεν επικοινωνεί όμως με το περιβάλλον. Η κατάστασή της, αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά». Η σημερινή ανακοίνωση από το Παίδων προκαλεί προβληματισμό, αφού δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο η αναπνευστική λειτουργία της Αλεξίας. Η εικόνα που μεταφέρεται είναι πιο σύνθετη, καθώς όπως αναγράφεται «η ασθενής Σ.Α. νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με εικόνα βαρείας νευρολογικής συνδρομής».

8χρονη Αλεξία: Η στιγμή που αναπτερώθηκαν οι ελπίδες όλων

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από πολλά 24ωρα αγωνίας, οι συγγενείς του κοριτσιού ένιωσαν να ξυπνάει ξανά η ελπίδα. Η 8χρονη Αλεξία, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε βαθιά καταστολή, άνοιξε το ματάκι της και έσφιξε το χέρι της μητέρας της, η οποία δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρούλα είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές ανήμερα του Πάσχα, μετά από μπαλωθιές που είχε ρίξει άνδρας σε σπίτι στο γειτονικό χωριό, Λεοντάρι. Η Αλεξία υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, στην οποία οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από τον δεξί της κρόταφο, ενώ η αστυνομία μετά από έρευνες κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έριξε μπαλωθιές, αλλά είπε ότι δεν είχε σκοπό να τραυματίσει κανέναν.

Μάλιστα, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προκαλώντας την οργή των γονιών της μικρής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις