Basket League: Απογοήτευση Ομπράντοβιτς – «Μα τι γίνεται στην Ελλάδα;»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Basket League: Απογοήτευση Ομπράντοβιτς – «Μα τι γίνεται στην Ελλάδα;»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στην κάμερα της NOVA, για τον μεγάλο ημιτελικό του Final Four της Φενερμπαχτσέ με την Αναντολού Εφές (17/5).

17.05.2019 | 08:47

Basket League: Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και σχεδόν θυμωμένος εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, με την κόντρα των δύο «αιωνίων» να έχει πάρει «φωτιά». Όπως είναι γνωστό, ο Ομπράντοβιτς λατρεύει την Ελλάδα και τα κακώς κείμενα – εικόνα πολύ συνηθισμένη στη χώρα – πέφτουν στην αντίληψή του και προκαλούν δηλώσεις που δεν μας τιμούν ιδιαίτερα.  Ο Σέρβος τεχνικός, που πέρασε τα 13 χρόνια της προπονητικής του καριέρας στην χώρα μας, παρακολουθεί πάντοτε όσα γίνονται στην Basket League και δε δείχνει καθόλου ευχαριστημένος.

Ο Ζέλικο, ήταν λακωνικός στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Final Four της Euroleague, αλλά στην ουσία τα είπε όλα. «Μα, τι γίνεται στην Ελλάδα;», αρκέστηκε να πει σε ένα ερώτημα ρητορικό που αναδεικνύει η «Live Sport» σε ρεπορτάζ της. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει αγαπήσει την Ελλάδα και εκφράζει πάντοτε την απογοήτευσή του, όταν λαμβάνουν τόπο τέτοια περιστατικά.  Ο Ομπράντοβιτς, ο προπονητής με τους περισσότερους πονοκέφαλους απ’ όσους βρίσκονται στην Βιτόρια για το Final Four της EuroLeague, δεν υποσχέθηκε τίποτα ενόψει του ημιτελικού του Final Four της EuroLeague. Ωστόσο μίλησε για το rick n roll της Αναντολού Εφές και αναφέρθηκε στα προβλήματα της Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομπράντοβιτς:

“Εάν βάζαμε τα χρήματα που άξιζε καθεμία από τις 28 νίκες που κάναμε, νομίζω ότι θα βοηθούσαμε πολύ την ομάδα. Τα πήγαμε πολύ καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε την 29η και την 30ή”.

Για την άμυνα στο πικ εν ρολ της Αναντολού Εφές:

“Η Εφές χρησιμοποιεί πολύ το πικ εν ρολ. Η Εφές έχει πολλή ποιότητα, ξέρει να παίζει, να διαβάζει το παιχνίδι. Έχει 4, 5, ακόμα και 6 παίκτες που μπορούν να παίξουν το πικ εν ρολ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε στο επίπεδο που παίζαμε στην κανονική περίοδο”.

Για το αν έχει να υποσχεθεί κάτι σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου:

“Δεν είμαστε σε θέση να υποσχεθούμε τίποτα. Η συγκέντρωσή μας είναι μόνο σε αυτό το παιχνίδι”.

Για τα προβλήματα τραυματισμών στην Φενέρμπαχτσε:

“Δύο παίκτες είναι νοκ άουτ. Δεν έχουμε τον Ντατόμε και τον Λοβέρν στα πλάνα μας. Οι Κάλινιτς και Βέσελι έχουν αρχίσει και προπονούνται με την ομάδα. Έχουν κάνει μόνο δύο προπονήσεις με την ομάδα και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν. Θέλουν όμως πολύ να βοηθήσουν την ομάδα. Όσοι υπάρχουν θα παλέψουν”.

Για τον Σλούκα:

“Ελπίζω ο Κώστας να παίξει λίγη άμυνα και να μας βοηθήσει, για να αντιμετωπίσουμε το rick n roll. Χαίρομαι πολύ για τον Κώστα και για τον ρόλο του, αλλά κοιτάμε κάθε ματς που έρχεται ξεχωριστά”.

Exit mobile version