Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιθέσεις ΝΔ: Οργή για τους “καθοδηγούμενους τραμπούκους” – “Αυτή είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ”
ΕΣΠΑΣΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Επιθέσεις ΝΔ: Οργή για τους “καθοδηγούμενους τραμπούκους” – “Αυτή είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ”

Επιθέσεις ΝΔ: Ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία οι επιθέσεις σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Επιθέσεις ΝΔ: Σφοδρές αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία και την αντιπολίτευση προκάλεσαν οι ταυτόχρονες επιθέσεις σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση έξω από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου εξελισσόταν εκδήλωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη. Περίπου 20 άτομα, βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πέταξαν κροτίδες στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε αυτοκίνητα, πριν επιστρέψουν στο άσυλο του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μάλιστα, στόχος των κουκουλοφόρων ήταν να εισβάλλουν στο χώρο της εκδήλωσης, πράγμα που απέτρεψαν την τελευταία στιγμή αστυνομικοί της Ασφάλειας. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νότης Μηταράκης, του οποίου το αυτοκίνητο έσπασαν, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, αντιεξουσιαστές φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και πέταξαν τρικάκια, έξω από τον χώρο στον οποίο μιλούσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Εκεί βρίσκονταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως και βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και άλλα στελέχη της ΝΔ. Οι ταυτόχρονες επιθέσεις σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ δεν είναι απλά ένα ακόμη κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

«Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Ο,τιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα», τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ για τις επιθέσεις:

Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα.

Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα

Με μία καυστική ατάκα σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς την επίθεση που έγινε έξω από την εκδήλωση στη λεωφόρο Συγγρού. «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, εξερχόμενος από την εκδήλωση.

Γεωργιάδης: Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα

«Όχι, δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα», ήταν το σχόλιο του Αδωνι Γεωργιάδη για την επίθεση που έκαναν περίπου 20 άτομα, έξω από την εκδήλωση του υποψήφιου συμβούλου με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη. «Ήμουν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Αθηναίων κ. Μακρόπουλου Νίκου, όταν κτύπησε ο Ρουβίκωνας. Μέσα στο κτίριο 1.000 άτομα με τον Αντώνη Σαμαρά⁩ και πολλούς βουλευτές παρόντες. Όχι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα…», έγραψε στο Τwitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Επίθεση Μηταράκη στην Παπακώστα

Ο Νότης Μηταράκης, του οποίου το αυτοκίνητο ήταν ένα από τα τρία που έσπασαν οι δράστες της επίθεσης, των αναρχικών, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο βουλευτής της ΝΔ έσπευσε σε διπλανό κτίριο, στο οποίο μιλούσε εκείνη την ώρα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, διέκοψε την εκδήλωση και της είπε: «Έλα να δεις τι γίνεται έξω», περιγράφοντας το περιστατικό που βίωσε.

Μπακογιάννης για επίθεση: Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι δεν μασάμε

Αμέσως μετά την επίθεση, ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε θρασύδειλους τους κουκουλοφόρους. «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Κικίλιας: Καθοδηγούμενοι τραμπούκοι

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του έκανε λόγο για καθοδηγούμενους τραμπούκους που έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, σε ανάρτησή του για την επίθεση έξω από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής. «Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι από το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε ότι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακώστα…», έγραψε ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της ΝΔ.

Κεφαλογιάννη: Στο έλεος κουκουλοφόρων η Αθήνα

Από την πλευρά της η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η Αθήνα είναι στο έλεος μιας ομάδας που δρα ανενόχλητη και η κυβέρνηση τής κλείνει το μάτι.

ΚΙΝΑΛ: Ως εδώ! Ευθύνη της κυβέρνησης ο ομαλός προεκλογικός αγώνας

Με αφορμή την επίθεση κατά εκδηλώσεων της ΝΔ, από κουκουλοφόρους, η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε: «Είναι αδιανόητο την ίδια μέρα που η αρμόδια Υπουργός κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωνε ότι όλα βαίνουν ομαλά, να γίνονται ταυτόχρονες επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε προεκλογικές συγκεντρώσεις». Για να καταλήξει: «Ως εδώ! Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα όλων των κομμάτων».

Καταδικάζει η Γεροβασίλη

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. «Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις