Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές – καλάσνικοφ: Χειροπέδες στους σκληρούς κακοποιούς με τα κιάλια
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές – καλάσνικοφ: Χειροπέδες στους σκληρούς κακοποιούς με τα κιάλια

Ληστές - καλάσνικοφ: Πρόκειται για έξι Αλβανούς κακοποιούς οι οποίοι συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις σε Αθήνα, Καισαριανή, Ν. Ιωνία, Αχαρνές και Αρτέμιδα.

Ληστές – καλάσνικοφ: Οι ληστές με το καλάσνικοφ και τις αποκριάτικες μάσκες, που είχαν σκορπίσει τον τρόμο σε επιχειρήσεις και σπίτια ιδιαίτερα στην περιοχή των Μεσογείων, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Με εμπροσθοφυλακή  πάνοπλων αστυνομικών της ΕΚΑΜ, λόγω της επικινδυνότητας και του βαρύτατου ποινικού παρελθόντος  μελών της συμμορίας, οργανώθηκαν από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής παράλληλες επιχειρήσεις για τη σύλληψή τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για έξι Αλβανούς κακοποιούς, ηλικίας 22, 26, 30, 31, 36 και 41 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις σε Αθήνα, Καισαριανή, Ν. Ιωνία, Αχαρνές και Αρτέμιδα. Από την έως τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν εννέα ληστείες με στόχους πρατήρια υγρών καυσίμων, επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων και σε μια οικία.

Λήστευαν εδώ και έξι μήνες

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, είχαν προ εξαμήνου συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες.

Δρούσαν με διαφορετική σύνθεση

Οι βαριά οπλισμένοι κακοποιοί, λέει η Αστυνομία, δρούσαν σε ομάδες των δύο έως και πέντε ατόμων, με διαφορετική ανά περίπτωση σύνθεση.

Παρακολουθούσαν από μακριά με κιάλια

Προφανώς με ένα ζευγάρι κιάλια που βρέθηκαν στην κατοχή τους, παρατηρούσαν από μακριά τις κινήσεις στους στόχους και ανάλογα αποφάσιζαν.

Ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες

Προσέγγιζαν πεζή, συνήθως πρώτες πρωινές ώρες, τις επιχειρήσεις – στόχους τους και αφού με την απειλή πυροβόλων όπλων, αιχμηρών αντικειμένων ή συσκευών ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ακινητοποιούσαν υπάλληλους και πελάτες, άρπαζαν εισπράξεις, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Διέφευγαν με αυτοκίνητα πελατών

Σε περιπτώσεις, σημειώνει η Αστυνομία, που στόχοι τους ήταν εταιρείες στάθμευσης οχημάτων, πέραν των εισπράξεων και των τηλεφώνων των θυμάτων, άρπαζαν και οχήματα πελατών, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά τους, που φυλάσσονταν στα γραφεία των χώρων αυτών.

Κουκούλες και μάσκες

Κάλυπταν πάντα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες ή μάσκες, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων.

Καλάσνικοφ, πιστόλι, μάσκα, κιάλια

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων και σε χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια, δύο πιστόλια με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια, ένα περίστροφο με 20 φυσίγγια, ποσότητα κάνναβης βάρους 1.100 γραμμαρίων, 4 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα δίκυκλο κ.λ.π. Επίσης, κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα ζευγάρι κιάλια, μία αποκριάτικη μάσκα, δύο ρολόγια χειρός, διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδιά αφαιρεθέντων αυτοκινήτων, κινητά τηλέφωνα και 125 ευρώ.

Σε Γέρακα, Γλυκά Νερά, Κορωπί, Καλύβια, Ντράβι και Μαρκόπουλο

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 6 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο ληστείες σε εγκαταστάσεις ιδιωτικών χώρων στάθμευσης οχημάτων, μία ληστεία σε οικία και μία κλοπή μοτοσυκλέτας που διαπράχθηκαν στις περιοχές Γέρακα, Γλυκών Νερών, Κορωπίου, Καλυβίων, Ντράφι και Μαρκόπουλου.

Εξαιρετικά επικίνδυνοι

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τονίζουν ότι πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς. Δύο από αυτούς, έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. Σε βάρος του 31χρονου, εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές κάθειρξης δεκάδων ετών, για ανθρωποκτονία, σύσταση και συμμορία, ληστείες, κλοπές, περί όπλων και εκρηκτικών. Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, ληστεία, κλοπή και αρπαγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις