Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λευκάδα – Τσίπρας: Προκαταρκτική από την ΕΛΑΣ για το βίντεο με τον διαδηλωτή
ΕΛΛΑΔΑ

Λευκάδα – Τσίπρας: Προκαταρκτική από την ΕΛΑΣ για το βίντεο με τον διαδηλωτή

Λευκάδα - Τσίπρας: Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο φαίνεται να απομακρύνεται με τη βία διαδηλωτής από το οπτικό και ακουστικό πεδίο του πρωθυπουργού.

Λευκάδα – Τσίπρας: Tη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, σχετικά με τη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος πολιτών, την Κυριακή 12 Μαΐου στη Λευκάδα και συγκεκριμένα για τον τρόπο αντίδρασης αστυνομικών, όταν εκεί βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ” διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, σχετικά με τη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος πολιτών, την Κυριακή 12 Μαΐου στη Λευκάδα, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Αποτελεί απαρέγκλιτη θέση του Αρχηγείου ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους κανόνες δικαίου, το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.

Η εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο φαίνεται να απομακρύνεται με τη βία διαδηλωτής από το οπτικό και ακουστικό πεδίο του πρωθυπουργού και ενώ ήταν έτοιμος να διαμαρτυρηθεί για τις προγραμματισμένες εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας είχαν σκοπό να διαμαρτυρηθούν κατά των εξορύξεων, όταν αστυνομικοί “τσουβάλιασαν” έναν εκπαιδευτικό, μέλος της Πρωτοβουλίας, όταν θέλησαν να τον απομακρύνουν αλλά εκείνος κάθισε στο έδαφος.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της Πρωτοβουλίας, χωρίς να κρατάει κάποιο πανό έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου βρισκόταν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κάποιο μαγαζί.

Ωστόσο, συνέχισαν, μόλις έγινε αντιληπτός από ανθρώπους της Ασφάλειας του ζητήθηκε να φύγει.

Μετά την άρνηση του, άρχισαν να τον σπρώχνουν και μόλις βάλανε τα χέρια τους στις μασχάλες του για να τον τραβήξουν, έκατσε στο έδαφος.

Προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από την πλατεία, σέρνοντας τον για αρκετά μέτρα. Εκείνος τους δήλωσε ότι παραβιάζουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και αφού τον άφησαν σηκώθηκε και φώναξε δυνατά ενάντια στις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις