Αμερικανός πρέσβης: «Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, όχι Ρομπέν των Δασών»

ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικανός πρέσβης: «Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, όχι Ρομπέν των Δασών»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Αμερικανός πρέσβης: Εχθές η οικία του Τζέφρι Πάιατ δέχτηκε καταδρομική επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα που πέταξαν μπογιές

16.05.2019 | 16:41

Αμερικανός Πρέσβης: Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ταξίδεψε εχθές στην Πάτρα, λίγες ώρες μετά την καταδρομική επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα στην οικία του.  Υπενθυμίζεται ότι εχθές, περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, ομάδα 10 ατόμων που επέβαιναν σε 4-5 μηχανάκια έφτασε στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και εκτόξευσε μπογιές, μαζί με ένα καπνογόνο. Μερικές ώρες αργότερα, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ, αναφέροντας στο κείμενό τους ότι πραγματοποίησαν την επίθεση ως ένδειξη συμπαράστασης στο καταδικασμένο μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, όχι Ρομπέν των Δασών» δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης που παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Πελοπόννησος. Ο κ. Πάιατ επισκέφθηκε σήμερα την τόπική εφημερίδα ενώ έδειξε ενημερωμένος για τα θέματα που απασχολούν τη Δυτική Ελλάδα. Χθες το βράδυ, ο κ. Πάιατ ήταν καλεσμένος στα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου Moxy στην παραλιακή της Πάτρας και σήμερα έχει επαφές με φορείς της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι εχθές ο κ. Πάιατ είχε χαρακτηρίσει την επίθεση στο σπίτι του «παιδιάστικο βανδαλισμό» Ειδικότερα, είχε γράψει στο Twitter: «Καλημέρα. Πρωινό ξύπνημα με έναν ακόμη παιδιάστικο βανδαλισμό έξω από την οικία μου. Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όπως ορίζει ο νόμος. Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

 

 

Αμερικανός πρέσβης: Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα

Την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη νωρίς το πρωί της Τετάρτης ανέλαβε με ανάρτησή του σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας. Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε για την άρνηση παροχής άδεια στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ανέβασαν και βίντεο από την επίθεση τους.

 

Αμερικανός πρέσβης: Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Υπό τον φόβο μίας σκληρής ανακοίνωσης από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως έχει κατά καιρούς συμβεί με αφορμή τις άδειες στον Δημήτρη Κουφοντίνα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση, πριν καν προλάβει να στεγνώσει η μπογιά έξω από την κατοικία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Αμερικανός πρέσβης: Καταδίκασε την επίθεση η αντιπολίτευση

«Μετά από την επίθεση του Ρουβίκωνα σε Υπουργείο ‘Αμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών και Βουλή, τώρα και στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη Geoffrey Pyatt. Τι ντροπή για το ελληνικό κράτος», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Exit mobile version