alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λυμπερόπουλος – Τσίπρας: Η θερμή αγκαλιά, οι δύο… Νέες Δημοκρατίες του Θύμιου και το Twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυμπερόπουλος – Τσίπρας: Η θερμή αγκαλιά, οι δύο… Νέες Δημοκρατίες του Θύμιου και το Twitter

Λυμπερόπουλος - Τσίπρας: Αφορμή για... πάρτι στο Twitter έδωσαν Αλέξης Τσίπρας και Θύμιος Λυμπερόπουλος, με τον θερμότατο εναγκαλισμό τους στην προεκλογική παρουσία του πρωθυπουργού.

Λυμπερόπουλος – Τσίπρας: Στην ανοιχτή συγκέντρωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αιγάλεω, στην πλατεία Εσταυρωμένου, βρέθηκε, μεταξύ άλλων – αλλά όχι και πολλών άλλων μιας και δεν γινόταν το… αδιαχώρητο, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί και άλλοτε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος και μετά το τέλος της ομιλίας αγκάλιασε τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας από το βήμα της ομιλίας του τον Θύμιο, τον προσφώνησε «ο φίλος μου ο Θύμιος». Σημειώνεται, πως ο Θύμιος Λυμπερόπουλος θεωρείται ακραιφνής Καραμανλικός, ενώ έχει συγκρουστεί τόσο με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον νυν αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στους ψηφοφόρους του, μήπως και καταφέρει να κλείσει λίγο την ψαλίδα της διαφοράς με τη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει να.. μοιράζει αγκαλιές αριστερά και δεξιά, κυριολεκτικά όμως. Κι εκεί που απλώς σκεφτήκαμε ότι είναι μία ακόμη ακατανόητη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται ο Θύμιος να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μιλώντας στο One Channel κι αναφερόμενος στην εν λόγω αγκαλιά με τον πρωθυπουργό, o Θύμιος Λυμπερόπουλος αυτοπροσδιορίστηκε ως «ο νεοδημοκράτης του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, υπέρ του θεμιτού κέρδους των επιχειρήσεων και όχι του αθέμιτου».

Στην ερώτηση γιατί πήγε στο Αιγάλεω απάντησε ότι το έκανε «γιατί υπάρχουν δύο επιλογές για μένα, η ΝΔ του Μητσοτάκη με το διεθνές ταμείο και δυστυχώς για τη ΝΔ που άφησε τις αξίες της, ο Αλέξης Τσίπρας και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Τεράστια διαφορά που αν την καταλάβει η ελληνική κοινωνία ο Τσίπρας θα κάνει πάρτι στις εκλογές και νομίζω σιγά-σιγά το καταλαβαίνει. Το κατάλαβαν οι ταξιτζήδες σε όλη τη χώρα».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα τον δούμε υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση του προέδρου των ταξιτζήδων ήταν αποκαλυπτική του σκεπτικού του: «αν δω ότι χρειάζεται για να μην βγει ο Μητσοτάκης για να παρασύρω τον κόσμο, τότε θα το σκεφτώ».

Επίθεση Αυγενάκη

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Ευθύμιο Λυμπερόπουλο, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την παρουσία του στην ομιλία του Πρωθυπουργού στο Αιγάλεω.«Ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος που αλλάζει κόμματα μέρα παρά μέρα, βρέθηκε χθες, κατά κυριολεξία, στην αγκαλιά του κ. Τσίπρα. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και όχι των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί;», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. «ο κ. Λυμπερόπουλος κατά σύστημα διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως ακριβώς κάνει και ο κ. Τσίπρας. Αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των  αυτοκινητιστών ταξί δεν εκφράζονται ούτε στο ελάχιστο από τον ίδιο. Είναι σκληρά εργαζόμενοι και γνωρίζουν καλά ότι μόνο να κερδίσουν έχουν από τις νέες τεχνολογίες. Σε αυτό άλλωστε πιστεύει και η Νέα Δημοκρατία, στην ενθάρρυνση δηλαδή των νέων τεχνολογιών αλλά μόνο για αδειοδοτημένα οχήματα και όχι για οποιαδήποτε εταιρεία λειτουργεί με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού».

«Με τους εναγκαλισμούς Τσίπρα-Λυμπερόπουλου χθες στο Αιγάλεω, όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί ξέρουν πια ποιος πραγματικά εξυπηρετεί διαχρονικά τα συμφέροντά και ποιος θέλει να τους κρατήσει σε μια άλλη εποχή απλά και μόνον για να εξυπηρετήσει προσωπικές επιδιώξεις», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Το Twitter πάλι, οργίασε…

https://twitter.com/MpleMinotavros/status/1128637171617927168?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1128637171617927168&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fpolitikh%2Ftsipras-kai-lymperopoulos-agkaliazontai-kai-rixnoun-to-twitter%2F2780396%2F

 

https://twitter.com/KosmidisStathis/status/1128392302639112192?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1128392302639112192&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fpolitikh%2Ftsipras-kai-lymperopoulos-agkaliazontai-kai-rixnoun-to-twitter%2F2780396%2F