Ληστείες: Οι μπουκαδόροι του Κορωπίου και οι ληστές με τα κιάλια

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Οι μπουκαδόροι του Κορωπίου και οι ληστές με τα κιάλια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστείες: Οι ληστές με τα κιάλια και την καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη και η συμμορία με το αυτοκίνητο "πολιορκητικό κριό στο Κορωπί.

15.05.2019 | 21:00

Ληστείες: Με… πολιορκητικό κριό ένα αυτοκίνητο, μεγάλης ιπποδύναμης, γκρέμισαν κυριολεκτικά μέλη εξαμελούς συμμορίας κουκουλοφόρων, κοσμηματοπωλείο στον κεντρικό, εμπορικό δρόμο του Κορωπίου. “Άφησαν πίσω τους συντρίμμια, δεν έμεινε τίποτε όρθιο. Όταν έφθασα στο κατάστημα, είδα ένα αυτοκίνητο μέσα. Όλοι οι κακοποιοί μπήκαν μέσα και άρπαξαν ό,τι βρήκαν.  Δεν μπορώ ακόμη να υπολογίσω τη ζημιά είναι όμως μεγάλη”, είπε ο ιδιοκτήτης, γεμάτος θλίψη και απογοήτευση.

Η μηχανοκίνητη εισβολή στο κοσμηματοπωλείο, όλες οι προθήκες του οποίου βρέθηκαν σπασμένες και άδειες, εκδηλώθηκε λίγο μετά από τις 3 το πρωί της Τετάρτης. Τα μέλη της συμμορίας, πίσω από τα οποία εκτιμάται ότι βρίσκεται κύκλωμα κλεπταποδόχων, έφθασαν στο κατάστημα με δύο αυτοκίνητα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο οδηγός του ενός, πήρε θέση έξω από το κοσμηματοπωλείο και πάτησε δυνατά το γκάζι. Οι περίοικοι πετάχτηκαν πανικόβλητοι από τους δυνατούς κρότους και το χαλασμό που γινόταν από τα σπασίματα της πρόσοψης. Ρολά, αλεξίσφαιρα τζάμια, σοβάδες, όλα έπεσαν. Οι ληστές βρέθηκαν στο εσωτερικό, κατέβηκαν από το κλεμμένο αυτοκίνητο και άρχισαν να σπάνε τις προθήκες και να αρπάζουν ακριβά κοσμήματα.

Δύο κουκουλοφόροι έξω από το κατάστημα

Δύο από τους κουκουλοφόρους, περίμεναν έξω από κατάστημα στο δεύτερο αυτοκίνητο. Οι συνεργοί τους με τσάντες γεμάτες κλοπιμαία βγήκαν τρέχοντας, μπήκαν σε αυτό το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Ληστεία με λεία 1.500 ευρώ

Τρεις ώρες νωρίτερα, στην περιοχή Γερακαρού στη Θεσσαλονίκη, ξετυλίγονταν επίσης σκηνές αστυνομικής ταινίας. Δύο κουκουλοφόροι, έφθασαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και άρπαξαν περίπου 1.500 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης και τέσσερις φίλοι του

Στο πρατήριο βρισκόταν την ώρα εκείνη ο 49χρονος ιδιοκτήτης της με τέσσερις φίλους του. Με απειλή καραμπίνας και πιστολιού οι κουκουλοφόροι, αφού τους ακινητοποίησαν αφαίρεσαν τις εισπράξεις.

Πυροβόλησαν φεύγοντας

Φοβούμενοι ότι κάποιος από την παρέα μπορούσε να κινηθεί εναντίον τους, ένας από τους ενόπλους πυροβόλησε φεύγοντας στον αέρα.
Ενημερώθηκε η Αστυνομία και άμεσα κινήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Πάτησαν γκάζι να ξεφύγουν

Οι δράστες εντοπίστηκαν να κινούνται στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης. Όταν αντελήφθησαν την αστυνομία πίσω τους, ανέπτυξαν ταχύτητα και ξεκίνησε καταδίωξη. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο, 34χρονος ομογενής, σε εγκαταλελειμμένο επαγγελματικό χώρο, στην ευρύτερη περιοχή της Λητής όπου και συνελήφθη. Κατά τη σύλληψή του ο 34χρονος αντιστάθηκε σθεναρά. Από την κατοχή του κατασχέθηκε χρηματικό ποσό και ζευγάρι κιάλια.

Exit mobile version