Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τζακ Μα: Ο ιδρυτής της Alibaba λέει στους υπαλλήλους του να κάνουν σεξ τύπου… «669»!
PLUS

Τζακ Μα: Ο ιδρυτής της Alibaba λέει στους υπαλλήλους του να κάνουν σεξ τύπου… «669»!

Τζακ Μα: Με τα εξοντωτικά ωράρια που τους επιβάλλει, μάλλον αποκλείεται να καταφέρουν να ακολουθήσουν τις συμβουλές του

Τζακ Μα: Σεξουαλικές συμβουλές έδωσε πρόσφατα ο Τζακ Μα σε υπαλλήλους στην εταιρεία του, προκαλώντας σάλο στα κινεζικά social media. O ιδρυτής της Alibaba εκφώνησε πριν από μερικές μέρες λόγο στον καθιερωμένο πλέον «μαζικό γάμο» ζευγαριών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του, στην Χανγκτσόου. Εκεί, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας συνέστησε ούτε λίγο ούτε πολύ στους νεόνυμφους υπαλλήλους του να είναι ακούραστοι όχι μόνο στο γραφείο… αλλά και στο κρεβάτι. Αναφερόμενος στο εργασιακό «μοντέλο» 996 που επιβάλλει η Alibaba στους υπαλλήλους της, απαιτώντας να δουλεύουν από τις εννέα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ, για έξι μέρες την εβδομάδα, o Μα συνέστησε κάτι ανάλογο για… τη νυχτερινή εργασία.

Ειδικότερα, ο πάμπλουτος Τζακ Μα είπε απευθυνόμενος στους νεόνυμφους εργαζομένους του: «Στη δουλειά, λειτουργούμε στο πνεύμα του μοντέλου σεξ 996. Στη ζωή πρέπει να ακολουθούμε το μοντέλο 669. Έξι μέρες, έξι φορές, με τη διάρκεια να είναι ο παράγοντας-κλειδί». Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στα κινέζικα, η λέξη «εννέα» είναι ομόηχη με το επίθετο «μακροχρόνιος». Η σεξουαλική συμβουλή του Τζακ Μα αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Alibaba στο Weibo με ένα emoji που κλείνει το μάτι, κάτι που επικρίθηκε αρκετά από τους χρήστες του διαδικτύου, αφού η Κίνα είναι αρκετά συντηρητική σε αυτά τα θέματα.

 

Τζακ Μα: Κάντε παιδιά είναι η καλύτερη επένδυση

Στην ίδια γαμήλια τελετή, ο 54χρονος μεγιστάνας ενθάρρυνε τους νεόνυμφους να κάνουν παιδιά, αφού τα παιδιά αποτελούν «καλύτερη επένδυση από τα ακίνητα». «Ο πρώτος καίριος δείκτης απόδοσης ενός γάμου είναι τα αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρχουν αποτελέσματα. Και ποια είναι αυτά; Κάντε παιδιά. Σκοπός του γάμου δεν είναι η συγκέντρωση πλούτου, η αγορά ενός σπιτιού ή ενός αμαξιού. Είναι η απόκτηση ενός παιδιού», είπε μεταξύ άλλων ο Τζακ Μα.

Τζακ Μα: Γιατί υποστηρίζει τις υπερωρίες… στη δουλειά

Τον περασμένο μήνα ο ιδρυτής του ομίλου Alibaba υπερασπίστηκε την κουλτούρα της υπερωριακής εργασίας που υπάρχει σε πολλές τεχνολογικές εταιρίες της Κίνας, χαρακτηρίζοντάς την «τεράστια ευλογία» για τους νέους εργαζόμενους. Ο μεγιστάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου πήρε θέση σε μια συζήτηση για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής και τις υπερωρίες που ζητούν ορισμένες εταιρίες καθώς ο κλάδος επιβραδύνεται ύστερα από χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

Σε ομιλία του στους εργαζομένους της Alibaba, ο Μα υπερασπίστηκε το εργασιακό ωράριο ‘996’ της βιομηχανίας, που αφορά σε εργασία από τις 9 πμ. έως τις 9 μμ τις καθημερινές, για 6 ημέρες την εβδομάδα. «Προσωπικά πιστεύω ότι το να έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι ένα ωράριο 996 είναι τεράστια ευλογία», δήλωσε σε σχόλια που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της εταιρίας στο WeChat.

«Πολλές εταιρίες και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ένα ωράριο 996», δήλωσε ο Μα. «Εάν δεν δουλέψεις ένα ωράριο 996 όταν είσαι νέος, πότε θα μπορέσεις να το κάνεις;». Το θέμα έχει τροφοδοτήσει μια διαδικτυακή συζήτηση και αντιδράσεις σε κάποιες πλατφόρμες εγγραφής κώδικα, όπου οι εργαζόμενοι ανταλλάσσουν παραδείγματα υπερβολικών απαιτήσεων για υπερωρίες σε κάποιες εταιρίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις