Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη – τροχαία: 26.500 ευρώ, μόνο από ένα θύμα με απάτες μέσω τηλεφώνου
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη – τροχαία: 26.500 ευρώ, μόνο από ένα θύμα με απάτες μέσω τηλεφώνου

Απάτη - τροχαία: Η απάτη στηνόταν με πρόφαση δήθεν τροχαία, ενώ μόνο ένα θύμα έδωσε 26.500 ευρώ.

Απάτη – τροχαία: Παρίσταναν τηλεφωνικά χειρουργούς γιατρούς η μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείων και ενίοτε τους αστυνομικούς. Έλεγαν στα ανύποπτα, αλλά εμβρόντητα άτομα με τα οποία επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (γιος, κόρη, εγγονός, εγγονή) είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Πρόσθεταν ότι υπήρχε ανάγκη για άμεση χειρουργική επέμβαση που ήταν ζήτημα “ζωής και θανάτου”.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, λίγο πιο κάτω από τις 30.000 ευρώ, για να αποφεύγουν σε περίπτωση σύλληψης την δίωξη εναντίον τους σε βαθμό κακουργήματος. Κάποιες φορές παρίσταναν και τους αστυνομικούς και τότε υπόσχονταν είτε πλήρη εξαφάνιση της δικογραφίας είτε ζητούσαν χρήματα για… αποζημίωση του θύματος!

Ο… μίμος της συμμορίας

Σε κάποιες περιπτώσεις όταν τα θύματα έδειχναν προβληματισμένα με όλα αυτά που άκουγαν, ένας της συμμορίας με δυνατότητες αλλαγής της χροιάς της φωνής, παρίστανε το… συγγενικό πρόσωπο που δήθεν ικέτευε κλαίγοντας για να δοθεί το ποσό!

Στην Αλεξανδρούπολη

Όλα αυτά διαδραματίζονταν τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη. Από την τοπική Ασφάλεια εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις  απόπειρες απάτης και δύο περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων.

Συνελήφθη 65χρονος Βούλγαρος

Συνελήφθη 65χρονος αλλοδαπός σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και απάτης, κατ ΄εξακολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με ζημία άνω των 30.000 ευρώ και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Γι΄αυτό το λόγο η αναφορά σε συγκεκριμένα ποσά

Γι’ αυτό το λόγο, και οι απαιτήσεις της σπείρας ήταν τα ποσά να είναι έως 29.500 ευρώ. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις συνεργούς του, μέλη της συμμορίας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Θύματα δύο ηλικιωμένες

Σε δύο περιπτώσεις, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά, με την παραπάνω μεθοδολογία, δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 88 και 75 ετών.

Πήγαινε στα σπίτια και μάζευε τα μετρητά

Ο 65χρονος, πήγε στο σπίτι της 88χρονης, όπου παρέλαβε από αυτή το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διάφορα τιμαλφή, ενώ έξω από την οικία της 75χρονης παρέλαβε μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 26.500 ευρώ, την οποία είχε εναποθέσει η ίδια.

Δεν πρόλαβε να εξαφανίσει τα κλοπιμαία

Λίγο αργότερα έπεφτε στα χέρια των αστυνομικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα χρήματα και τιμαλφή, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στα θύματά τους. Η ίδια σπείρα είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει άλλους 14 πολίτες, αλλά αυτοί κατάλαβαν την απάτη κι έτσι οι <<γιατροί>> δεν προχώρησαν. Κατασχέθηκε κι ένα μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 65χρονου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις