Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μαρία Σάκκαρη: Στον δεύτερο γύρο του Open της Ρώμης η νεαρή τενίστρια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαρία Σάκκαρη: Στον δεύτερο γύρο του Open της Ρώμης η νεαρή τενίστρια

Μαρία Σάκκαρη: Κέρδισε με άνεση την 27χρονη Ρωσίδα Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα

Μαρία Σάκκαρη: Στον δεύτερο γύρο του open στη Ρώμη προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια, No 39 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο το No 36 της κατάταξης, την 27χρονη Ρωσίδα Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα. Η Σάκκαρη ήταν σαρωτική στο πρώτο σετ, το οποίο πήρε με 6-1, βρήκε ισχυρή αντίσταση στο δεύτερο, αλλά στο 5-5 «έσπασε» το σερβίς της Ρωσίδας και τελικά το πήρε κι αυτό με 7-5. Η Ανέτ Κονταβέιτ (Νο16) είναι η επόμενη αντίπαλός της και το ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη (15/5), στις 21:00. Η Κονταβέιτ, Νο16 στην WTA, έχει συναντηθεί άλλες έξι φορές με την Σάκκαρη και μοιράζονται από τρεις νίκες.

Η 23χρονη έκανε μια πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση και πέρασε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκει στην κατηγορία Premier 5 της WTA. Θυμίζουμε πως στη Ρώμη έπρεπε να παίξει στα προκριματικά, χάνοντας για μια θέση την απευθείας είσοδό της στο κυρίως ταμπλό, αλλά αυτό τη βοήθησε να βρει καλό ρυθμό. Μετά τις νίκες επί της Βέρα Ζβονάρεβα και της Άντρεα Πέτκοβιτς, απέκλεισε και την Παβλιουτσένκοβα χωρίς να χάσει σετ.

Αποκλείστηκαν Τσιτσιπάς-Κούλχοφ

Την ίδια ώρα πρέπει να σημειωθεί ότι από τον 1ο γύρο αποκλείστηκαν στη Ρώμη οι Τσιτσιπάς-Κούλχοφ. Μετά από δυο συνεχόμενες παρουσίες σε τελικό (Miami) και ημιτελικό (Madrid) σε Masters οι Τσιτσιπάς-Κούλχοφ αποκλείστηκαν από τον 1ο γύρο στο Italian Open. Ο Έλληνας μαζί με τον Ολλανδό συμπαίκτη του ηττήθηκαν την Τρίτη με 6-3, 6-2 από τους Βερντάσκο-Σαποβάλοφ και δεν θα συνεχίσουν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει βέβαια και παίζει την Τετάρτη με τον Γιάνικ Σίνερ (Ιταλός) στον γύρο των “32” του Masters. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει παίξει ξανά με τον 17χρόνο και αναμένεται μ’ άνεση να πάρει το εισιτήριο για τους “16”. Την ίδια ημέρα θ’ αγωνιστεί ο Τζόκοβιτς με τον Σαποβάλοφ, ο Ναδάλ με τον Σαρντί , ο Φέντερερ με τον Σούοζα και ο Ντελ Πόρτο με τον Γκοφέν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις