Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συμφωνία των Πρεσπών: Επίθεση Κοτζιά σε πολίτες – «Βούλωσέ το χουντικέ και άκου!» (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία των Πρεσπών: Επίθεση Κοτζιά σε πολίτες – «Βούλωσέ το χουντικέ και άκου!» (vid)

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «φασισταριά» τα μέλη μακεδονικού συλλόγου

Συμφωνία των Πρεσπών: Άγριος καυγάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών ξέσπασε ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και σε ομογενείς, εκπροσώπους μακεδονικών συλλόγων, σε εκδήλωση στο Μόναχο. Όπως έγινε γνωστό, η ένταση προκλήθηκε πρόσφατα σε εκδήλωση στην γερμανική πόλη, όπου ο πρώην υπουργός είχε προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής. Στην εκδήλωση με θέμα την εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών παρευρίσκονταν, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, μέλη μακεδονικών σωματείων. Ωστόσο οι αντιρρήσεις που προέβαλαν φαίνεται ότι δυσαρέστησαν τον κ. Κοτζιά, που χαρακτήρισε ορισμένους από τους παρευρισκομένους «φασισταριά» και τους μίλησε σε πολύ έντονο τόνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Νίκου Κοτζιά, ομογενείς που παρακολουθούσαν στην αίθουσα άρχισαν να τον διακόπτουν, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τα λεγόμενά του και αποδοκιμάζοντας τον με συνθήματα. Ο πρώην υπουργός αντέδρασε με οξύτητα και απευθύνθηκε εναντίον ορισμένων χαρακτηρίζοντάς τους «ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς». Ειδικά με έναν από τους παρισταμένους χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, του τύπου «άκου, χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου, εγώ δεν φοβήθηκα το Στρατοδικείο στα 17 μου, θα φοβηθώ εσένα;»! Τελικά, το επεισόδιο έληξε όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους απομακρύνθηκαν από την αίθουσα.

Χάλια τα νεύρα του πρώην υπουργού

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες που ο Νίκος Κοτζιάς βγαίνει «εκτός εαυτού». Πριν από τρεις μέρες ο πρώην υπουργός έγινε έξαλλος στη βουλή θεωρώντας ότι παραβιάστηκε ο κατάλογος των ομιλητών και έχασε την σειρά του. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σε έξαλλη κατάσταση περιφερόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας φωνάζοντας κατά του προεδρείου. «Να παραιτηθείτε από το προεδρείο» είπε στον προεδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινό. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του εξήγησε ότι η σειρά των ομιλητών καθορίστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ωστόσο ο Νίκος Κοτζιάς συνέχιζε τις διαμαρτυρίες. «Αφήστε τα κόλπα όλοι σας…» φώναξε προς όλο το Σώμα.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως ενώ ήταν ήδη στο βήμα ο Σπύρος Δανέλλης, ο Νίκος Κοτζιάς ανέβηκε με ταχύ βήμα και έδωσε στον προεδρεύοντα την λίστα ομιλητών λέγοντας ότι κανονικά θα έπρεπε να ομιλεί ο ίδιος…

 Θυμηθείτε το στιγμιότυπο:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις