Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς: Ο Τζόκοβιτς, τον αποθέωσε στα ελληνικά (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς: Ο Τζόκοβιτς, τον αποθέωσε στα ελληνικά (vid)

Τσιτσιπάς: Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να ηττήθηκε, ωστόσο ο Τζόκοβιτς, του χάρισε μια συγκλονιστική στιγμή.

Τσιτσιπάς: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο του τένις αυτή τη στιγμή με τον διεθνή Τύπο να του αφιερώνει άρθρα και εξώφυλλα κάθε φορά που πιάνει τη ρακέτα και μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στα 20 του χρόνια έχει καταφέρει να παλεύει «θηρία» του αθλήματος και κάποιες φορές να γίνεται πρώτο θέμα για τις νίκες του. Κατά καιρούς λοιπόν, οι μεγάλοι του τένις έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τα κατορθώματα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Έτσι, μετά την αναγνώριση του Ρότζερ Φέντερερ και του Ράφαελ Ναδάλ, σειρά είχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να πλέξει το εγκώμιο του 20χρονου. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την εξέλιξή του, μετά τον τελικό του Mutua Madrid Open, όπου ο 31χρονος Σέρβος νίκησε τον 21χρονο Έλληνα με 2-0 σετ.«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου. Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου», είπε μεταξύ άλλων ο Τζόκοβιτς για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

«Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου. Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό. Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα. Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον». Μάλιστα, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κλείνοντας απευθύνθηκε στον Τσιτσιπά στα ελληνικά λέγοντάς του «σε ευχαριστώ, φίλε».

Δείτε στο 1:42 τα ελληνικά του Τζόκοβιτς:

Σε δηλώσεις του στο Sky News, ο Τζόκοβιτς είπε μετά το ματς:«Έπρεπε να ανεβάσω το επίπεδο. Ο Στέφανος είναι πολύ ταλαντούχος. Είχε κερδίσει τον Ράφα, κοιμήθηκε αργά και δε ήταν τόσο δυναμικός στην κίνησή του και αυτό πιθανότατα οφείλετε στη μακροχρόνια αναμέτρηση». Από την πλευρά του, ο Έλληνας τενίστας είπε στον Νόβακ Τζόκοβιτς: «Με εμπνέει αυτό που κάνεις, απλά καταπληκτικός. Το αξίζεις. Είχες μία εξαιρετική εβδομάδα. Ήταν και για μένα εξαιρετική, με καλές αναμνήσεις και υποστήριξη από τον κόσμο»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις