Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιος Βούτση: Ο πρόεδρος της Βουλής για την προσαγωγή – “Διασκέδαζε αλλού, δεν έχει καμία σχέση”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιος Βούτση: Ο πρόεδρος της Βουλής για την προσαγωγή – “Διασκέδαζε αλλού, δεν έχει καμία σχέση”

Γιος Βούτση: Ο γιος του Νίκου Βούτση προσήχθη για τα επεισόδια στην Κουμουνδούρου το βράδυ του Σαββάτου.

Γιος Βούτση: Ο Νίκος Βούτσης σχολίασε την προσαγωγή του γιου του, μετά τα επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με τα όσα συνέβησαν στην Κουμουνδούρου. «Διασκέδαζε σε χώρο και χρόνο που δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια και για αυτό αφέθηκε ελεύθερος», επισήμαναν συγκεκριμένα από το γραφείο Τύπου του προέδρου της Βουλής. Ο γιος του κ. Βούτση, Γιώργος Βούτσης- Βογιατζής, ήταν ανάμεσα στους επτά που προσήχθησαν έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Λίγο αργότερα και οι επτά αφέθησαν ελεύθεροι, γιατί δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.

Περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ομάδα κουκουλοφόρων έκανε επίθεση εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Το σημείο μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε το «κυνηγητό» στα στενά. Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς την περιοχή του Ψυρρή, τρέχοντας μπροστά στους έντρομους κατοίκους και περαστικούς στην περιοχή. Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές.

Λίγο νωρίτερα, επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων είχε γίνει και στα Εξάρχεια. Περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκφοβιζόμαστε από εγκληματικές ενέργειες

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εναντίον των γραφείων του τόνισε ότι δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες του υποκόσμου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία», ανέφερε σε ανακοίνωση για την επίθεση η Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις