Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιορτή της μητέρας: Κυριάκος & Φώφη, έκαναν τα πιο τρυφερά ποστ
ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτή της μητέρας: Κυριάκος & Φώφη, έκαναν τα πιο τρυφερά ποστ

Γιορτή της μητέρας: Σήμερα, Γιορτή της Μητέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά ευχήθηκαν μέσω Twitter.

Γιορτή της μητέρας: Τη δική του ευχή προς όλες τις μαμάδες έστειλε, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία εικονίζονται η σύζυγός του, Μαρέβα, και τα τρία τους παιδιά, Σοφία, Κωνσταντίνος και Δάφνη.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από το εξής μήνυμα του προέδρου της ΝΔ:

«Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!! Γιατί η μάνα είναι μόνο μία».

Γιορτή της μητέρας: Η γλυκιά ανάρτηση της Φώφης

«Μας έδωσε ανεξάντλητη αγάπη τόση που «αρκεί για δέκα ζωές». Μια αγκαλιά πηγή και στήριγμα ζωής. Δύσκολο αλλά ωραίο να είσαι γυναίκα», έγραψε στο Twitter η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δημοσίευσε μία φωτογραφία με τη μητέρα της, αλλά και μία στην οποία ποζάρει χαμογελαστά με τα δικά της παιδιά.

Το μήνυμα του ΠτΔ

«Η Ημέρα της Μητέρας οφείλει ν’ αποτελεί αφετηρία διαρκούς σεβασμού και απότισης φόρου τιμής στην Μητέρα, ως πρόσωπο και πρότυπο το οποίο ακτινοβολεί και εμπνέει, τόσον αυτοτελώς όσο και ως λίκνο και στήριγμα του θεσμού της Οικογένειας» αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Αυτό τον σεβασμό και αυτό τον φόρο τιμής τον οφείλουμε στην Μητέρα, ιδίως εμείς, οι Έλληνες, δοθέντος ότι υπό την ως άνω διπλή της ιδιότητα υπερασπίζεται, με ιδανικό τρόπο, αφενός τις θεμελιώδεις Ανθρωπιστικές αρχές και αξίες της αρμονικής και δημιουργικής κοινωνικής συμβίωσης και, αφετέρου -και συνακόλουθα- τον κοινωνικό ιστό και την εν γένει κοινωνική συνοχή. Τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, όταν οι κίνδυνοι ρήξης του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής, εμφανείς και κυρίως υποδόριοι, βρίσκονται σε εμφανή έξαρση».

«Οφείλω όμως, ενόψει των προσεχών Ευρωεκλογών, να προσθέσω ότι η φετινή Ημέρα της Μητέρας πρέπει να εμπνέει κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο Πολίτη, ώστε με την ετυμηγορία του να υπερασπισθεί, κατ’ εξοχήν έναντι μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού, τις θεμελιώδεις Ανθρωπιστικές αρχές και αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται το όλο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, επέκεινα δε η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Γιορτή της Μητέρας στην Ευρώπη

Η Γιορτή της Μητέρας τιμάται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Παρά ταύτα, σε κάποιες χώρες ισχύουν άλλες ημερομηνίες για τη Γιορτή της Μητέρας. Ενδεικτικά, στην Ισπανία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία , τη Ρουμανία και την Πορτογαλία έχει επιλεχθεί η πρώτη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους, ενώ στη Σουηδία και τη Γαλλία η τελευταία Κυριακή του Μαΐου.

https://twitter.com/europeistas/status/1127477097772007426?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1127477097772007426&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Fo-kyriakos-mitsotakis-gia-ti-giorti-tis-miteras

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις