Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ ΑΕΚ 1 – 0: Ιστορικός τελικός Κυπέλλου – Νταμπλούχος Ελλάδας ο “Δικέφαλος του Βορρά”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ ΑΕΚ 1 – 0: Ιστορικός τελικός Κυπέλλου – Νταμπλούχος Ελλάδας ο “Δικέφαλος του Βορρά”

ΠΑΟΚ ΑΕΚ 1 - 0: Ο ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Άκπομ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και έδωσε στην ομάδα του το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία.

ΠΑΟΚ ΑΕΚ 1 – 0: Ο ΠΑΟΚ μετά το Πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος κερδίζοντας την ΑΕΚ με 1-0 και κάνοντας το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σκόραρε στο 45′ με τον Τζούμπα Άκπομ και έτσι κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για 3η σερί χρονιά, ξανά με αντίπαλο την ΑΕΚ. Παρόλο που στο ΟΑΚΑ ήταν μόνο 1.000 άτομα, σημειώθηκαν πολλά επεισόδια κυρίως στα επίσημα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και στην ανάπαυλα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έκανε σπουδαία εμφάνιση, αλλά χτύπησε την ΑΕΚ εκεί που έπρεπε. Στο 56′ η ΑΕΚ ζήτησε χέρι του Κάνιας, αλλά ο Γερμανός διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι διότι θεώρησε ότι ήταν σε κοντινή απόσταση από το σώμα του. Αυτό ήταν το έβδομο Κύπελλο που κατακτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης και το τρίτο διαδοχικό, ύστερα από αυτά του 2017 και του 2018, πάλι κόντρα στην Ένωση.

Στο 45′ ο Πέλκας έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πέρασε τον Χουλτ, σέντραρε για τον Άκπομ και αυτός με γυριστό γκολ έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Ένα γκολ που έμεινε μέχρι το τέλος και έμελλε να κρίνει τον φετινό τελικό του Κυπέλλου.

Το γκολ του ΠΑΟΚ για το 1-0:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (80’ Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς (76΄Μπογέ), Σιμόες, Μπακασέτας (71’ Γκάλο), Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Κάνιας, Σάκχοφ, Ζαμπά (66’ Λημνιός), Πέλκας (80’ Ολιβέϊρα), Μπίσεσβαρ (90’+ Ινγκασον), Ακπομ

Ο Γερμανός Ζβάιερ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Οικονόμου (26’), Λιβάγια (29’), Κρίστισιτς (43’), Πόνσε (67’), Γκάλο (90’+), Ακπομ (38’). Οι φίλοι «Δικεφάλου του Βορρά» που ταξίδεψαν στην Αθήνα έσπευσαν στο κλασικό σημείο της πόλης της Θεσσαλονίκης ώστε να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Κυπέλλου και παράλληλα του νταμπλ, με το οποίο σφραγίστηκε μια ονειρεμένη σεζόν.

Δείτε την απονομή στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου:

Νέα επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ και ΜΑΤ έξω από το ΟΑΚΑ

Συνεχίστηκε και μετά το τέλος του τελικού η ένταση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν με δυνάμες των ΜΑΤ για ακόμη μια φορά. Αυτή τη φορά, βέβαια, τα επεισόδια έλαβαν χώρα εκτός του ΟΑΚΑ, με την ένταση να διαρκεί περίπου ένα πεντάλεπτο. Τα πνεύματα ηρέμησαν, με τους οπαδούς του «δικέφαλου του βορρά» να αποχωρούν. Ωστόσο, αναμένεται τιμωρία του ΠΑΟΚ καθώς οι οπαδοί του στο ΟΑΚΑ τρεις φορές δημιούργησαν επεισόδια και είχαν σφοδρές συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις