Πανελλήνιες 2019 πρόγραμμα: Ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2019 πρόγραμμα: Ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πανελλήνιες 2019 πρόγραμμα: Οι Πανελλήνιες 2019 ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα επαγγελματικά Λύκεια και στις 7 για τα γενικά Λύκεια.

11.05.2019 | 08:47

Πανελλήνιες 2019 πρόγραμμα: Ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψήφιους των Πανελληνίων 2019. Τα εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στα οποία θα διαγωνιστούν χιλιάδες υποψήφιοι. Συγκεκριμένα, οι Πανελλήνιες 2019 ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα επαγγελματικά Λύκεια και στις 7 για τα γενικά Λύκεια σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:

10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
18 Ιουνίου: Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Σημειώνεται, ότι η ώρα έναρξης της εξέτασης των παραπάνω μαθημάτων θα είναι 8:30, με τους υποψηφίους να πρέπει να έχουν προσέλθει στην αίθουσα εξέτασης μέχρι τις 8:00. Η διάρκεια εξέτασης για το κάθε μάθημα είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» (ΕΠΑΛ), που θα είναι τέσσερις ώρες.

Exit mobile version