Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας «λύγισε» τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας «λύγισε» τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (vid)

Τσιτσιπάς: Ο 20χρονος Τσιτσιπάς πλέον τρέχει ένα σερί 7-0 στο χώμα, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο Εστορίλ, ενώ έφτασε συνολικά τις 26 νίκες φέτος στο tour.

Τσιτσιπάς: Δεν παίζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αν και νεαρός, έχει αρχίσει να τρομάζει τους καλύτερους τενίστες παγκοσμίως. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετρήθηκε με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για τα προημιτελικά του τουρνουά τένις της Μαδρίτης, τον κέρδισε με 6-2 και τελικά πήρε την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Mutua Madrid Open.

Ο Έλληνας (Νο.9) τενίστας «λύγισε» τον 22χρονο Γερμανό (Νο.4) με 7-5, 3-6, 6-2 και περιμένει στην τετράδα του χωμάτινου Masters έναν εκ των Ράφα Ναδάλ, Σταν Βαβρίνκα. Ο 20χρονος Τσιτσιπάς πλέον τρέχει ένα σερί 7-0 στο χώμα, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο Εστορίλ, ενώ έφτασε συνολικά τις 26 νίκες φέτος στο tour! Ο Τσιτσιπάς έκανε εξαιρετικό αγώνα, ήταν καλύτερος από τον Ζβέρεβ και έφτασε δικαιωματικά στην πρόκριση, περιμένοντας πλέον το νικητή του ζευγαριού Ναδάλ – Βαβρίνκα. Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος κυνηγάει τον τέταρτο τίτλο του και δείχνει να είναι σε σούπερ φόρμα αυτή την περίοδο, πήρε το πρώτο σετ με 7-5, έχασε το δεύτερο με 6-3, για να θριαμβεύσει στο τρίτο με 6-2.

Η νίκη του Τσιτσιπά επί του Ζβέρεφ στη Μαδρίτη

“Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με την εμφάνισή μου», είπε ο νεαρός τενίστας. «Νομίζω πως άξιζα τη νίκη στο τέλος. Έπαιζα πολύ καλά, ένιωθα πολύ άνετα στο court. Όταν νιώθεις έτσι, μπορείς να κάνεις θαύματα. Απολαμβάνω όλη τη διαδικασία, τη διαμονή μου εδώ μέχρι τώρα και ελπίζω πως θα κάνω ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον». Ο Στέφανος σχολίασε και το «Τσι-τσι-πάς», που ακούστηκε αρκετές φορές στον αγώνα. «Ο κόσμος φώναζε το όνομά μου και ήταν πολύ χαρούμενοι που με έβλεπαν να αγωνίζομαι. Αυτό μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Το κοινό το απολαμβάνει και εγώ το απολαμβάνω επίσης. Νιώθω μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που με υποστηρίζει ο κόσμος και που αρέσει στον κόσμο το παιχνίδι μου».

Και ο Σάσα Ζβέρεφ παραδέχτηκε το παιχνίδι του κορυφαίου Έλληνα τενίστα

«Παίζει πολύ καλά, είναι φανερό ότι έχει βελτιωθεί πολύ. Το σερβίς του είναι εξαιρετικό, με εξέπληξε. Και το δεύτερο χτύπημά του είναι απίστευτα επιθετικό, άρα δεν ήταν εύκολο. Ένιωσα, μάλιστα, ότι έπαιξα κι εγώ πολύ καλά στα δύο πρώτα σετ. Αν έπαιζα λίγο πιο επιθετικά στα μπρέικ πόιντ του τρίτου σετ, ίσως να περνούσα μπροστά στο σκορ και να έπαιρνα και το παιχνίδι. Αλλά όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο».

Ο ασταμάτητος Στέφανος Τσιτσιπάς θα συγκρουστεί με τον Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του Madrid Open το Σάββατο (11/5) στις 22:00.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις