Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Βράβευση Πενέλοπε Κρουζ: Τιμητικό βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βράβευση Πενέλοπε Κρουζ: Τιμητικό βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν

Βράβευση Πενέλοπε Κρουζ: Η Πενέλοπε Κρουζ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για το 2019.

Βράβευση Πενέλοπε Κρουζ: Η ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ θα βραβευτεί για το σύνολο της καριέρας της, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Θα είναι επίσης τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές. Η 45χρονη Κρουζ “είναι η πιο αναγνωρισμένη ισπανίδα ηθοποιός σε διεθνές επίπεδο”, εξηγούν οι οργανωτές του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου στην πόλη αυτή της βόρειας Ισπανίας.

Βραβευμένη με ‘Οσκαρ το 2008 για την ερμηνεία της στην ταινία “Vicky Cristina Barcelona” του Γούντι ‘Αλεν και στις Κάννες το 2006 για τον ρόλο της στο “Volver” (“Γύρνα πίσω”) του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Πενέλοπε Κρουζ είναι η πέμπτη προσωπικότητα της Ισπανίας που κερδίζει το “Prix Donostia”. Το βραβείο δίδεται ως “αναγνώριση της πορείας και της συνεισφοράς μεγάλων μορφών του κινηματογράφου”.

Πριν από αυτήν, οι Ισπανοί που πήραν το βραβείο είναι η Κάρμεν Μάουρα, ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο Πάκο Ραμπάλ και ο Φερνάντο Φερνάν Γκόμεθ. “Μαθαίνω το νέο γι’ αυτό το Prix Donostia με μεγάλη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προς το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει”, δήλωσε η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία “Dolor y Gloria” (“Πόνος και δόξα”) του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το 2018 το βραβείο Donostia δόθηκε στη Βρετανίδα Τζούντι Ντεντς, στον Ιάπωνα Χιροκάζου Κορεέντα και στον Αμερικανό Ντάνι ΝτεΒίτο.

Πενέλοπε Κρουζ: Με τον Μπαντέρας ξανά μετά από έξι χρόνια στη νέα ταινία

Η τελευταία φορά που οι δυο τους εμφανίστηκαν σε ταινία του Αλμοδόβαρ ήταν στιγμιαία στο «Δεν Κρατιέμαι» (2013). Σύμφωνα με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ, η νέα του ταινία μιλάει για τις «συναντήσεις» ενός σκηνοθέτη, του Ντολόρ. Ο τελευταίος, κοιτάζει πίσω στην τεράστια καριέρα του, συναντά μνήμες, τις πρώτες του αγάπες, τη μητέρα του και τους ηθοποιούς με τους οποίους δούλεψε από τη δεκαετία του ’60 μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις