Ευρωεκλογές 2019: Δημοσκόπηση της Alco – Μπροστά Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Δημοσκόπηση της Alco – Μπροστά Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ευρωεκλογές 2019: Διαφορά 5,9% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,η οποία με την αναγωγή επί των εγκύρων ανέρχεται στο 6,5%, δείχνει η δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο Open.

10.05.2019 | 07:27

Ευρωεκλογές 2019: Μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για τις επερχόμενες ευρωεκλογές παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Open και η εκπομπή Open Mind, με την Έλλη Στάη. Λίγες ημέρες πριν την μεγάλη μάχη και ενώ το πολιτικό θερμόμετρο στην χώρα είναι στο “κόκκινο”, οι δημοσκοπήσεις έχουν την σημασία τους. Στην Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη η μητέρα των μαχών, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, την οποία ο πρωθυπουργός μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν το βράδυ της Τετάρτης, 08.05.2019, μια… κολασμένη μάχη στο Κοινοβούλιο, ενώ σήμερα η μάχη αυτή θα κορυφωθεί με την ψηφοφορία.

Την ίδια ώρα, πάντως κι ενώ δημοσκόπηση παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Open παρουσίασε την… δική του, η οποία -όπως και κάθε άλλη- έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά τι δείχνει η δημοσκόπηση

Η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου, με μια διαφορά της τάξης του 5,9%.

ΣΥΡΙΖΑ: 19,4%

ΝΔ: 25,3%

ΧΑ: 5,5%

ΚΙΝΑΛ: 5%

ΚΚΕ: 4,8%

Ποτάμι: 1,4%

ΑΝΕΛ: 1,2%

Στο 5,9% λοιπόν η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, από 6,2% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Επί των εγκύρων

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, μειώνεται η διαφορά της ΝΔ από το 6,9% από την τελευταία μέτρηση της ίδιας εταιρείας, στο 6,5%.

ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%

ΝΔ: 27,6%

ΧΑ: 6%

ΚΙΝΑΛ: 5,5%

ΚΚΕ: 5,2%

Ποτάμι: 1,5%

ΑΝΕΛ: 1,2%

Τσίπρας ή Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της ΝΔ, πάντως, διατηρεί ένα αξιοπρόσεκτο προβάδισμα σε σχέση με τον πρωθυπουργό.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κομμάτι της δημοσκόπησης, ήταν το ερώτημα του πόσο σημαντικό είναι κάθε κριτήριο για την τελική επιλογή της ψήφου στις ευρωεκλογές. Κι αυτό διότι η Συμφωνία των Πρεσπών, που πριν λίγους μήνες αποτελούσε καυτό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Δείχνει δηλαδή πως το όλο ζήτημα με το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας μοιάζει με το πέρασμα των μηνών να έχει «αποδυναμωθεί».

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Exit mobile version