Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές χρηματοκιβωτίων: “Χτύπησε” ξανά η συμμορία των κουκουλοφόρων
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές χρηματοκιβωτίων: “Χτύπησε” ξανά η συμμορία των κουκουλοφόρων

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Κουκουλοφόροι έσυραν χρηματοκιβώτιο 200 κιλών από ιδιωτική κλινική.

Ληστές χρηματοκιβωτίων: Αν είναι δυνατόν. Από το διάδρομο του  Τμήματος… Επειγόντων Περιστατικών, έβγαλαν τέσσερις κουκουλοφόροι χρηματοκιβώτιο βάρους διακοσίων κιλών, ξημερώματα σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης! Η συμμορία των τεσσάρων κουκουλοφόρων, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται, όπως εκτιμάται από την Αστυνομία και σε άλλες αρπαγές χρηματοκιβωτίων από θεραπευτήρια και Ιερούς Ναούς, εμφανίστηκε με οργανωμένο σχέδιο στην κλινική, ξημερώματα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με κουκούλες στα κεφάλια και κρατώντας στα χέρια ξύλινους λοστούς, εισέβαλαν  στο ισόγειο του κτιρίου της κλινικής, η οποία στεγάζεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Μορκεντάου.

Η ληστεία κράτησε τέσσερα λεπτά

Αυτόπτες μάρτυρες, που τρομοκρατήθηκαν στη θέα των κουκουλοφόρων, είπαν ότι οι σκηνές αστυνομικής ταινίας μέσα στην κλινική διήρκεσαν μόλις τέσσερα λεπτά. Ήταν λίγο πριν από τις 3 το πρωί όταν οι κακοποιοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον υπάλληλο της εταιρίας security. Κρατώντας τον ακίνητο, κατευθύνθηκαν προς το γραφείο, όπου φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο.

Το έσυραν πάνω στα ξύλινα ρόπαλα

Στηρίζοντας το τα κάτω και πλάγια μέρη με τους ξύλινους λοστούς, το έσυραν προς την έξοδο από το διάδρομο των επειγόντων περιστατικών. Το έβγαλαν από την κλινική και το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει εξωτερικά.

Μια νοσηλεύτρια τηλεφώνησε στην αστυνομία

Μια νοσηλεύτρια, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, αντιλήφθηκε ότι συνέβαινε ληστεία και ειδοποίησε την Άμεση Δράση, λίγο πριν αποχωρήσουν οι δράστες. Στην περιοχή κατέφθασαν περιπολικά και αυτοκίνητα της Ασφάλειας, αλλά οι κουκουλοφόροι είχαν γίνει καπνός. Οι κινήσεις τους καταγράφηκαν από τις κάμερες του κυκλώματος ασφαλείας της κλινικής.

Πανομοιότυπη ληστεία τον Φεβρουάριο

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, κάνει τους αστυνομικούς να συνδυάζουν την ληστρική εισβολή με μία άλλη πανομοιότυπη που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο θεραπευτήριο “Άγιος Λουκάς”

Τότε μέλη συμμορίας, εισέβαλαν στο θεραπευτήριο του Άγιου Λουκά. Όπως το συνηθίζουν, ξημερώματα και πάλι τέσσερις κακοποιοί με κουκούλες, εισέβαλαν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο “Άγιος Λουκάς”. Κρατώντας βαριοπούλες στα χέρια ακινητοποίησαν τέσσερις νοσηλευτές, κατευθύνθηκαν στο χώρο που φυλάσσονταν το χρηματοκιβώτιο και απέσπασαν σημαντικό ποσό.

Εισβολή με ΙΧ σε ναό

Πριν από λίγες ημέρες, πάλι στην Ευκαρπία, προφανώς η ίδια συμμορία, εισέβαλε με αυτοκίνητο στον Ιερό Ναό της περιοχής. Και πάλι αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο, το μετέφεραν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Μπροστά στη δράση συμμορίας

Είναι σαφές ότι η Αστυνομία στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται μπροστά σε μια συμμορία τουλάχιστον τεσσάρων κουκουλοφόρων. Τα μέλη της παίρνουν πληροφορίες για τα σημεία όπου βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια των στόχων τους. Σε αυτούς πιθανότατα εμφανίζονται στο στάδιο της προετοιμασίας ως  δήθεν επισκέπτες… ασθενών στις κλινικές και ως δήθεν πιστοί στους Ιερούς Ναούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις