Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός – Αρναούτογλου: Πότε αλλάζει ο καιρός και «πέφτει» ο υδράργυρος
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Αρναούτογλου: Πότε αλλάζει ο καιρός και «πέφτει» ο υδράργυρος

Καιρός – Αρναούτογλου: Πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Καιρός – Αρναούτογλου: Με νέα ανάρτησή του στο Facebook o Σάκης Αρναούτογλου αποκαλύπτει πότε θα χαλάσει ο καιρός και θα δούμε πτώση στον υδράργυρο. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, ο καιρός θα είναι καλός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα. Η πιθανότητα αυτή αφορά κυρίως στα ορεινά ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου αλλά και αυτά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου στην ανάρτηση, οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στα πελάγη και θα παραμείνουν γενικά εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα ανέβει γύρω στους 25 με 27 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα τοπικά στη Θεσσαλία την Ανατολική στερεά και την κεντρική Μακεδονία και λίγο παραπάνω και γύρω στους 23 με 25 και 26 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Την Κυριακή αναμένεται κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια. Θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι όχι πάνω από 3 με 4 τοπικά έως και 5 μποφόρ εκτός από τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου εκεί οι Νότιοι άνεμοι δεν αποκλείεται να αγγίζουν τα 5 με 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής.

 

Καιρός – Αρναούτογλου: Ο καιρός χαλάει από την Δευτέρα

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μεταβολή του καιρού αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στις περισσότερες περιοχές κυρίως της δυτικής κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Οι Νότιοι άνεμοι θα διατηρηθούν αγγίζοντας τα 5 με 6 μποφόρ κατά τόπους στα δυτικά και τα ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές εκτός από τα νότια και ανατολικά νησιωτικά τμήματα όπου εδώ προβλέπεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Καιρός – Αρναούτογλου: Δείτε τους χάρτες που πόσταρε ο μετεωρολόγος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις