Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 2019: Κόβοντας το νήμα…
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Κόβοντας το νήμα…

Εκλογές 2019: Το μέτρο δεν είναι η παροχολογία και οι πολλές υποσχέσεις, αλλά το… μέτρο.

από τη Σάββη Ζαφειροπούλου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Ζωγράφου

«Ζωγράφου, ώρα για δουλειά, ενωτική δύναμη για μια ανθρώπινη πόλη»

 

Εκλογές 2019: Όσο περνούν οι ημέρες και το ορόσημο της 26ης Μαΐου από υπενθύμιση γίνεται φάρος που αναβοσβήνει, τόσο πληθαίνουν και οι φωνές για τις εκλογές, εσωτερικές και εξωτερικές. Προγραμματικές δηλώσεις, συγκεντρώσεις, εξαγγελίες, υποσχέσεις έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπερφορτωμένη από πληροφορίες καθημερινότητα του δυνητικού ψηφοφόρου, προκαλώντας του σύγχυση και κούραση. Τα πράγματα όμως είναι απλά.

Και οι μεν διοικήσαντες κρίνονται από τα πεπραγμένα τους ή από αυτά που δεν έπραξαν. Οι άλλοι όμως; Αυτοί που διεκδικούν τώρα τη διοίκηση, πώς κρίνονται; Αυτοί κρίνονται από το πως διαχειρίστηκαν την προεκλογική περίοδο και από τις εξαγγελίες τους. Και το μέτρο δεν είναι η παροχολογία και οι πολλές υποσχέσεις. Αντιθέτως, το μέτρο είναι το… μέτρο. Ο μετρημένος λόγος και συμπεριφορά δηλαδή, η συνετή τοποθέτηση, που αφήνουν την υπόσχεση της μελλοντικής χρηστής διαχείρισης.

Και ο λόγος που επέλεξα να συμπορευτώ με την παράταξη «Ζωγράφου, ώρα για δουλειά, ενωτική δύναμη για μια ανθρώπινη πόλη» του Βασίλη Θώδα είναι ακριβώς αυτός. Η βεβαιότητα πως η πορεία του στη διοίκηση του δήμου θα είναι όπως η πορεία του πριν τις εκλογές, με μέτρο και εργατικότητα.

Όσον αφορά τώρα στις εσωτερικές φωνές, ας μην ξεχνάμε πως οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι απλές. Συμπυκνώνουν ένα μήνυμα που ξεπερνά τον αυτοδιοικητικό βαθμό. Ως εκ τούτου όχι μόνο η αποχή είναι απαγορευτική, αλλά και η λεγόμενη σε άλλες περιπτώσεις «χαλαρή» ψήφος των αυτοδιοικητικών εκλογών, μόνο χαλαρή δεν πρέπει να είναι τώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις