Νορβηγία: Φάλαινα «τζέντλεμαν» επιστρέφει κινητό που έπεσε στη θάλασσα στην ιδιοκτήτριά του (vid)

PLUS

Νορβηγία: Φάλαινα «τζέντλεμαν» επιστρέφει κινητό που έπεσε στη θάλασσα στην ιδιοκτήτριά του (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Νορβηγία: Η λευκή Μπελούγκα δεν είναι μια τυχαία φάλαινα, αλλά ένας ευγενέστατος... «Ρώσος κατάσκοπος»

09.05.2019 | 16:12

Νορβηγία: Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα ένα βίντεο από τη Νορβηγία. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, αφού καταγράφει την απίστευτη στιγμή που μία φάλαινα μπελούγκα… επιστρέφει ένα κινητό που έπεσε στη θάλασσα στην ιδιοκτήτριά του, αφήνοντας τους πάντες με ανοιχτό το στόμα. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, η Ιsa Opdahl έκανε βόλτα με σκάφος φίλων στο λιμάνι Χάμερφεστ της Νορβηγίας την Δευτέρα, όταν ξαφνικά το κινητό της έπεσε στη θάλασσα. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, την εμφάνισή της έκανε εκείνη τη στιγμή μια γλυκύτατη λευκή φάλαινα, που αναδύθηκε σαν ήρωας από το νερό με τη συσκευή στο στόμα της, και την… επέστρεψε στην ιδιοκτήτριά της!

Όπως αναφέρουν μερικά διεθνή ΜΜΕ, η πανέμορφη μπελούγκα στο βίντεο είναι η ίδια με την λευκή φάλαινα που έγινε «διάσημη» πριν από μερικές μέρες, όταν εντοπίστηκε στα ύδατα της χώρας φορώντας ένα μυστηριώδες λουρί, πάνω στο οποίο ήταν στερεωμένη μια κάμερα. Ειδικοί της θαλάσσιας ζωής είχαν δηλώσει τότε ότι πιθανότατα το ζώο «απέδρασε» από κάποιο εκπαιδευτικό κέντρο του Ρωσικού Ναυτικού. Ειδικότερα, ο επιθεωρητής Joergen Ree Wiig της Νορβηγικής Διεύθυνσης Αλιείας είχε αποκαλύψει ότι το «λουρί» της μπελούγκα έγραφε πάνω «Εξοπλισμός της Αγίας Πετρούπολης».

 

 

Ο Audun Rikardsen, καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας στο Arctic University είχε εικάσει ότι το θηλαστικό μπορεί να αφέθηκε επίτηδες ελεύθερο. «Ξέρουμε ότι στη Ρωσία διαθέτουν έναν μεγάλο πληθυσμό από φάλαινες σε καθεστώς αιχμαλωσίας και γνωρίζουμε επίσης, ότι ορισμένες από αυτές, αφέθηκαν ελεύθερες. Από τότε έχουμε αναφορές ότι φάλαινες προσεγγίζουν πλοία», δήλωσε ο Rikardsen.

Exit mobile version