Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ευρωεκλογές 2019: Το σποτάκι του σουηδικού ΚΚ, προκαλεί αντιδράσεις
PLUS

Ευρωεκλογές 2019: Το σποτάκι του σουηδικού ΚΚ, προκαλεί αντιδράσεις

Ευρωεκλογές 2019: Το σουηδικό Κομμουνιστικό Κόμμα που απέχει τόσο από τις Εθνικές όσο και από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, προτείνει κάτι άλλο.

Ευρωεκλογές 2019: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σουηδίας για τις Ευρωεκλογές, που καλεί τους ψηφοφόρους να αφήσουν τις βαρετές κάλπες και να μείνουν στο σπίτι για… σεξ. Στο βίντεο που έγινε αμέσως viral, ένα ζευγάρι – που είναι πραγματικό – απολαμβάνει κάτι πιο… απολαυστικό από τα παραβάν και τα ψηφοδέλτια, καλώντας και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.

Το σουηδικό Κομμουνιστικό Κόμμα απέχει τόσο από τις Εθνικές όσο και από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, για λόγους οικονομικούς και ιδεολογικούς, ενώ υποστηρίζει και την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. Συμμετέχει μόνο στις δημοτικές εκλογές, σε συγκεκριμένες περιφέρειες της Σουηδίας. Την περίοδο των Ευρωεκλογών το ΚΚ συνηθίζει να μποϊκοτάρει την διαδικασία με στοχευμένες εκστρατείες και πικάντικα σποτάκια. Η φετινή καμπάνια κατά της εκλογικής αναμέτρησης έχει ως σύνθημα το «Skit i Eu Valet», που μεταφράζεται ως «Να πάνε να χ@στούν οι Ευρωεκλογές».

Αντιδράσεις για το σποτάκι

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στην εφημερίδα Nyheter Idag, την παραγωγή του σποτ ανέλαβε το ίδιο το ΚΚ, «με τη βοήθεια κάποιων φίλων». Μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα, ο Σιμόν Ρένερ χαρακτήρισε το σποτ «εκούσια προκλητικό», εξηγώντας ότι το νόημα ήταν «να ενοχλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας εάν το ΚΚ ανησυχεί μήπως το σποτ δυσαρεστήσει κάποια άτομα του αριστερού χώρου της χώρας, δεδομένου ότι οι πρωταγωνιστές της ερωτικής σκηνής είναι ένα λευκό, straight ζευγάρι, ο Ρένερ απάντησε αρνητικά.

«Δεν απευθυνόμαστε κυρίως στα άτομα που ζουν στο Södermalm. Απευθυνόμαστε κυρίως στην εργατική τάξη. Η μεσαία τάξη του Södermalm δεν είναι το target group μας. Εξάλλου είναι διασκεδαστικό να τους εκνευρίζεις», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σποτ απαγορεύτηκε αρχικά από το Facebook μετά από καταγγελίες ότι παραβιάζει τους κανονισμούς της πλατφόρμας. Ωστόσο το ΚΚ ζήτησε να αναθεωρηθεί η απόφαση, και πλέον το σποτ είναι και πάλι διαθέσιμο στη σελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις