Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας – Πού απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας – Πού απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης διατάχθηκε από την ΓΑΔΑ σε σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Πληροφορίες και “ακούσματα” από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι εν όψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, κλείνονται μεταξύ των οπαδών “ραντεβού θανάτου”, αλλά και τα περυσινά σοβαρά επεισόδια, που μετέτρεψαν την Αθήνα σε εμπόλεμη ζώνη, έκαναν την Αστυνομία να πάρει απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πρωτεύουσας για να προλάβει τα χειρότερα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Επί εξήντα ώρες, αρχής γενομένης από τις 6 χθες το απόγευμα και έως τις 6 το πρωί της Κυριακής – βράδυ Σαββάτου στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου- όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, “δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Πού απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις

Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

Γιατί στο κέντρο

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων στο συγκεκριμένο “δακτύλιο” έχει το σκοπό της παρά το γεγονός ότι ο αγώνας γίνεται στο ΟΑΚΑ. Απλά, μέσα σ αυτό το χώρο, εδρεύουν τα γραφεία συνδέσμων των δύο αντιπάλων και από αυτά, λένε οι αξιωματικοί, ξεκίνησαν πέρυσι, πάλι σε τελικά ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, οπαδοί των ομάδων για να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Μπήκαν στη μέση κι έγιναν “στόχοι”

Και όταν στη μέση μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, χούλιγκανς επετέθησαν σ αυτές με ό,τι διαθέσιμο μέσο είχαν. Όταν τα επεισόδια γενικεύτηκαν κουκουλοφόροι – “μπαχαλάκηδες” πέταξαν κατά των αστυνομικών κοντά στις εκατό βόμβες μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Το κάλεσμα των οπαδών του ΠΑΟΚ

Η απόφαση φαίνεται να οριστικοποιήθηκε όταν έγινε γνωστό στις τάξεις της ΓΑΔΑ το κάλεσμα οπαδών του ΠΑΟΚ και «ραντεβού»  στην Ομόνοια, «για τον πανηγυρισμό του 2ου συνεχόμενου νταμπλ της ιστορίας μας», όπως αναγράφουν σε ανακοίνωσή τους.

Έλεγχοι στην Εθνική Οδό από Θεσσαλονίκη ως Αθήνα

Με δεδομένη την απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης μεταξύ των οδών που προαναφέρθηκαν και με δεδομένο ότι ο τελικός θα γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων, ήδη έχουν δοθεί εντολές και έχει γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός για ελέγχους πούλμαν και ΙΧΕ αυτοκινήτων, κατά μήκος της εθνικής Οδού Αθηνών –Λαμίας, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Περίπου 840 άτομα θα είναι στο ΟΑΚΑ

Τον μεγάλο τελικό θα παρακολουθήσουν από κοντά λίγο περισσότερα από οκτακόσια άτομα, τα οποία θα έχουν στην κατοχή τους ειδικές προσκλήσεις που έχουν λάβει η ΕΠΟ και οι δυο ομάδες.

Οι προσκλήσεις με τα ονόματα των κατόχων

Συγκεκριμένα, σε συσκέψεις που έγιναν στην ΕΠΟ και στο ΟΑΚΑ παρουσία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε εν τέλει να εκδοθούν λίγο πάρα πάνω από 800 προσκλήσεις ονομαστικοποιημένες.

Από 120 θα λάβει η κάθε ομάδα και οι υπόλοιπες θα διατεθούν από την ΕΠΟ.

Ζώνη ασφαλείας στο ΟΑΚΑ

Οι προσκεκλημένοι θα φθάσουν στο στάδιο με λεωφορεία, συνοδεία αστυνομίας ενώ θα απαγορεύεται σε πολύ μεγάλη ακτίνα από το στάδιο η πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλον.

Επιτήρηση των συνδέσμων

Παράλληλα μεγάλη αστυνομική  δύναμη θα βρίσκεται κοντά στους συνδέσμους ομάδων, είτε αυτών που αγωνίζονται είτε και άλλων ομάδων και θα τηρούν την απαγόρευση κάθε συγκέντρωσης στον “δακτύλιο” που προαναφέρθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις