Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιος Μανόλη Αναγνωστάκη: «Ο Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι ο στίχος του πατέρα μου ισχύει για τον ίδιο»
ΕΛΛΑΔΑ

Γιος Μανόλη Αναγνωστάκη: «Ο Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι ο στίχος του πατέρα μου ισχύει για τον ίδιο»

Γιος Μανόλη Αναγνωστάκη: Όπως είπε ο γιος του Μανώλη Αναγνωστάκη, ο ποιητής περιγράφει ένα ανθρωπάκι που είχε μεγάλα σχέδια, αλλά τελικά αποδείχτηκε μικρότερος των περιστάσεων. 

Γιος Μανόλη Αναγνωστάκη: Στη “γη” και μάλιστα απότομα έριξε τον Αλέξη Τσίπρα ο γιος του Μανόλη Αναγνωστάκη, του ποιητή, του οποίου ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη φράση «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν» –  από το βήμα της Βουλής για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς και στελέχους περιβεβλημένου με κύρος στο ΚΚΕ εσωτερικού, δήλωσε στο «Κανάλι Ένα»:  “Πολλές φορές αυτοί που το χρησιμοποιούν δεν ξέρουν ότι ο στίχος αυτός προορίζεται γι αυτούς που τον χρησιμοποιούν. Δεν το ‘χουν καταλάβει ότι ισχύει γι αυτούς που τον εκφωνούν. Όπως και ο Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι ισχύει γι αυτόν”. Και συνέχισε δηλώνοντας: “Είμαι κεντρώος και θα ψηφίσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ο ποιητής περιγράφει ένα ανθρωπάκι που είχε μεγάλα σχέδια, είπε τεράστια λόγια, αλλά τελικά αποδείχτηκε μικρότερος των περιστάσεων.

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε
η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες

κι άλλοι την πάθανε
που τότε είπαν το ναι…

Τάχα η θέλησή σου λίγη
τάχα ο πόνος σου μεγάλος

η ζημιά ήτανε στο ζύγι
πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε
κι οι άνθρωποι γεμάτοι είναι τώρα απαιτήσεις

αφού σήμερα δε θά ‘λεγε το ίδιο το ναι
τώρα περίσσεψαν η σύνεση και η κρίση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις