Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Πλωτή αστυνομία και guest officers στον Έβρο
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Πλωτή αστυνομία και guest officers στον Έβρο

Διακίνηση μεταναστών: Τα μέτρα του υπουργείου για την αντιμετώπιση των διακινητών παράτυπων μεταναστών.

Διακίνηση μεταναστών: Τμήμα Πλωτής Αστυνόμευσης στον Έβρο, Διεύθυνση Αλλοδαπών με έδρα στην Κομοτηνή, ενίσχυση των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης με προσωπικό και εξοπλισμό και πιθανόν τοποθέτηση guest officers για διενέργεια δευτερογενών ελέγχων ασφαλείας, όπως στα νησιά, είναι μέσα στις σκέψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

H Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, επισκέφθηκε την περιοχή του Έβρου για το μέγα ζήτημα της παράτυπης εισόδου από την Τουρκία στην Ελλάδα αλλοδαπών, στα χέρια κυκλωμάτων. Από κοινού με τη Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, επισκέφθηκαν  το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου, όπου έφθασαν με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πετώντας παράλληλα στην συνοριακή γραμμή του Έβρου. Στη σύσκεψη, που ακολούθησε, παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου σε σχέση με τα σύνορα της χώρας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσκληση από την Ελληνική Αστυνομία, της εκτελεστικής διευθύντριας της EUROPOL, Κατρίν Ντε Μπόλ, η οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Έβρο την Τρίτη του Πάσχα μαζί με συνεργάτες της. Εκεί ξεναγήθηκε από αξιωματικούς και διαπίστωσε από κοντά  τις δυσκολίες των ελληνικών αρχών για τον έλεγχο των ροών παράτυπων μεταναστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις