Ευρωεκλογές 2019: Θα συμμετάσχει τελικά η Βρετανία

ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωεκλογές 2019: Θα συμμετάσχει τελικά η Βρετανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Ευρωεκλογές 2019: Δεν υπάρχει επαρκές χρονικό περιθώριο για την επικύρωση μιας συμφωνίας για το Brexit

07.05.2019 | 18:39

Ευρωεκλογές 2019: Υποχρεωμένη να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου του 2019 για την αλλαγή της σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η Βρετανία. Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την επικύρωση μιας συμφωνίας για το Brexit από το κοινοβούλιο το προηγούμενο διάστημα, επομένως η συμμετοχή στις εκλογές έχει «κλειδώσει». Υπενθυμίζεται ότι Τερέζα Μέι ήλπιζε ότι θα απέφευγε το συγκεκριμένο σενάριο της συμμετοχής στις εκλογές. Τις ελπίδες της όμως βύθισε το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, που στόχευαν στο να ανοίξει ο δρόμος προς την έξοδο από την ΕΕ, δεν έχουν καρποφορήσει.

«Δυστυχώς, δεν θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πριν από τη νόμιμη ημερομηνία των Ευρωεκλογών… Επομένως, (οι εκλογές) θα προχωρήσουν» είπε σε δημοσιογράφους ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο ντε φάκτο αναπληρωτής της Μέι. «Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας… επιχειρώντας να διασφαλίσουμε ότι η καθυστέρηση μετά τις εκλογές θα είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη. Ιδανικά θα θέλαμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση, όπου οι ευρωβουλευτές από τη Βρετανία να μην καταλάβουν ποτέ τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σίγουρα να το ολοκληρώσουμε όλο αυτό με επιτυχία έως το κλείσιμο του κοινοβουλίου για το καλοκαίρι».

 

Βρετανία: Το 82% των Συντηρητικών θέλει παραίτηση της Μέι

Το 82% των μελών του Συντηρητικού Κόμματος θέλει η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και αρχηγός του κόμματος να παραιτηθεί, ενώ μόλις το 16% κρίνει ότι πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας και του κυβερνώντος κόμματος, κατέδειξε έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Conservative Home ανέφερε ότι πήρε προσωπικές συνεντεύξεις από μέλη των Τόρις έπειτα από «τα χειρότερα αποτελέσματα που έχουν καταγράψει οι Συντηρητικοί τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια». Το κυβερνών κόμμα έχασε περίπου 1.300 από τις 4.000 και πλέον έδρες που διατηρούσε σε δημοτικά συμβούλια στις τοπικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στο ΗΒ.

«Το αποτέλεσμα [των τοπικών εκλογών] ίσως να μην αποτελεί έκπληξη, δοθείσης της φρικαλέας επίδοσης των Τόρις την περασμένη Πέμπτη και την κατάρρευση της υποστήριξης των μελών στην πολιτική της Μέι για το Brexit», σχολίασε ο διευθυντής του ιστότοπου, ο Πολ Γκούντμαν. «Όμως ελπίζουμε, μολαταύτα, ότι οι βουλευτές των Συντηρητικών θα το καταγράψουν και ότι θα αναλάβουν δράση», συμπλήρωσε ο Γκούντμαν.

Exit mobile version