“Επιστροφή” αναδρομικών: Απάτες με μεγάλο κόστος – Πώς εξαπατούν ανύποπτους πολίτες

ΕΛΛΑΔΑ

“Επιστροφή” αναδρομικών: Απάτες με μεγάλο κόστος – Πώς εξαπατούν ανύποπτους πολίτες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

"Επιστροφή" αναδρομικών: Επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες, τάζοντας δήθεν επιστροφή αναδρομικών.

07.05.2019 | 08:01

“Επιστροφή” αναδρομικών: Η Alphafreepress, είχε ενημερώσει τους αναγνώστες της, από τον περασμένο Φεβρουάριο για τη μεγάλη μηχανή απάτης που έχουν στήσει επιτήδειοι σε βάρος ανύποπτων πολιτών με δέλεαρ την επιστροφή δήθεν αναδρομικών! “Η επιστροφή χρηματικών ποσών”, ανέφερε το ρεπορτάζ, “από διάφορους φορείς, που τόσοι περιμένουν και ελπίζουν, έχει εξελιχθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε νέο πεδίο εξαπάτησης, από επινοητικά άτομα, που “δουλεύουν” πάντα με την όποια επικαιρότητα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

“Βροχή καταγγελιών”

Αφορμή ήταν τότε μια “βροχή καταγγελιών”, που συνοδεύτηκαν και από κάποιες συλλήψεις η ταυτοποιήσεις απατεώνων, όλες γύρω από υποσχέσεις ότι οι αποδέκτες των τηλεφωνικών κλήσεων, δικαιούνταν σημαντικά ποσά ως επιστροφή είτε από την Εφορία είτε από ασφαλιστικά ταμεία.

Η 65χρονη στη Σκιάθο

Αυτή τη φορά, το αστυνομικό δελτίο περιλαμβάνει μια νέα υπόθεση απάτης με εξαπατημένη και κατεστραμμένη οικονομικά μια 65χρονη γυναίκα από τη Σκιάθο.

Συστήθηκε ως υπάλληλος τράπεζας

Όπως κατήγγειλε η η ίδια στην Αστυνομία, άγνωστος της συστήθηκε τηλεφωνικά ως διευθυντικό στέλεχος τράπεζας, δίνοντάς της στοιχεία υπαρκτά για να δώσει αληθοφάνεια στα λεγόμενά του.

Της είπε ότι δικαιούται πολλές δεκάδες χιλιάδες (!) ευρώ ως επιστροφή αναδρομικών.

Κατέθεσε 7.500 ευρώ

Η γυναίκα πείστηκε από τις υποσχέσεις του “τραπεζικού” και κατέθεσε ποσό. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε στην αστυνομία ότι έχασε 7.500 ευρώ!

Ποντάρουν στη “ζαλάδα” των πολιτών

Στα ρεπορτάζ της η Alphafreepress, έχει τονίσει ότι “εκμεταλλεύονται, όπως και σε άλλες περιπτώσεις επίσημων εξαγγελιών, την ευπιστία των πολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και τη… σπαζοκεφαλιά για το ποιοι δικαιούνται και ποιοι όχι, αναδρομικά”.

Προτελευταίος κρίκος σε μεγάλη αλυσίδα

Με το πρόσχημα της υποτιθέμενης επιστροφής αναδρομικών στο γιο  της, από ασφαλιστική εταιρία, έπεσε θύμα απάτης, πριν από τη γυναίκα της Σκιάθου, 76χρονη, στα Ιωάννινα.

Την εντόπισαν να περπατά στον δρόμο

Δύο οι δράστες, ηλικίας 34 και 35 χρόνων, κατά των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, προσέγγισαν με αυτοκίνητο τη γυναίκα, την οποία είδαν να περπατά στο πεζοδρόμιο, μεταφέροντας τα ψώνια της.

Επιστροφή από την ασφαλιστική εταιρεία

Της είπαν ότι ο γιος της, δήθεν, εδικαιούτο επιστροφή αναδρομικών από την ασφαλιστική εταιρία της οποίας ήταν οι ίδιοι… υπάλληλοι! Και μάλιστα πολύ μεγάλου ποσού, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Δεν άργησε να τους δώσει 7.000 ευρώ

Η 76χρονη γυναίκα “ζαλισμένη” στο άκουσμα του ποσού των αναδρομικών (!), δεν άργησε να τους καταβάλει ποσό ύψους 7.000 ευρώ,  δήθεν ως εγγύηση, αλλά και για τα επίσης δήθεν έξοδα του “φακέλου” για την επιστροφή των χρημάτων.

Και ο 35χρονος σε φωτογραφία της ΕΛΑΣ

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο, της επιστροφής αναδρομικών από την εργασία του γιου της, κατάφερε να εξαπατήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Άρτα, ένας 35χρονος, ο οποίος, επίσης, αναγνωρίστηκε, σε φωτογραφία υπόπτων για παρόμοιες απάτες!

Παρέδωσε 600 ευρώ

Η 82χρονη γυναίκα, παρέδωσε στον δράστη το ποσό των 600 ευρώ, εκείνος εξαφανίστηκε και ο γιος της , λίγο έλειψε να πέσει λιπόθυμος όταν το άκουσε.

Οι λογιστές “μαϊμού” άρπαξαν 26.500 ευρώ

Δύο ακόμη  γυναίκες, στις οποίες άγνωστοι δράστες, εμφανίστηκαν ως λογιστές και υποσχέθηκαν -τι άλλο- επιστροφή χρημάτων από την Εφορία- λόγω αυξημένων κρατήσεων στη διάρκεια του έτους, πλήρωσαν το μάρμαρο!

Για να αρχίσει η ροή των… επιστρεφόμενων

Από τις γυναίκες, απέσπασαν το απίστευτο ποσό των 26.500 ευρώ για την… εγγύηση και την κίνηση των διαδικασιών για να αρχίσει η… ροή των επιστρεφόμενων.

Exit mobile version