Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Πρόταση μομφής: Κατατέθηκε από τη ΝΔ η πρόταση δυσπιστίας κατά του «Σφακιανού»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Πρόταση μομφής: Κατατέθηκε από τη ΝΔ η πρόταση δυσπιστίας κατά του «Σφακιανού»

Πολάκης - Πρόταση μομφής: «Ο Πολακισμός είναι φασισμός, δεν έχει θέση στην Ελλάδα» είπε από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πολάκης – Πρόταση μομφής: Πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, όπως εξάλλου είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν το Πάσχα. Καταθέτοντας την πρόταση μομφής, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «ο Πολακισμός είναι φασισμός» και ότι «δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα». Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίθεση Πολάκη κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, «δεν έχει προηγούμενο η χυδαία επίθεση» του αναπληρωτή υπουργού εις βάρος ενός μαχητή της ζωής. «Αντί να απολογείται και να ζητάει συγγνώμη, καταφεύγει σε ύβρεις» είπε για τον κ. Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «όταν ο πρωθυπουργός καλύπτει τον υπουργό του τότε το ζήτημα αποκτά άλλη διάσταση, αφορά συνολικά το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης».

«Είναι υποχρέωσή μας να εξαντλήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να αναδείξουμε το θέμα αυτό. Είναι υποχρέωσή μας όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο αλλά και απέναντι στη Δημοκρατία», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνέχισε λέγοντας: «Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο». Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το ερώτημα λοιπόν αφορά εσάς, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε κι εσείς Πολάκηδες; Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα».

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό»

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. «Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός», μας είπε. «Και την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης». Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;

Δραγασάκης: Η ΝΔ προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα

Από μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης. Είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό που ζούμε σήμερα έχει μοναδικότητα. Είμαστε 20 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές ενόψει σημαντικών εξελίξεων και αποφάσεων.

Εχουμε μια Ευρώπη που έχει μπει σε φάση οικονομικής επιβράδυνσης πριν συνέλθει από την προηγούμενη κρίση. Υπάρχουν κίνδυνοι να ενισχυθούν δυνάμεις οπισθοδρομικής αντίληψης. Το brexit έχει ανοίξει ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί. Αυτές οι ευρωεκλογές αποκτούν βαρύτητα που δεν έχει συζητηθεί επαρκώς. Ακόμα και σήμερα λίγες ημέρες πριν εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση σαν να θέλει να σπρώξει την συζήτηση στην σφαίρα μικροπολιτικής.

Την ίδια ώρα Ελλάδα αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο σε Ευρώπη και Βαλκάνια και αποκτά βαθμούς ελευθερίας για την αποκατάσταση πληγών και δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης.»

 

Πολάκης – Πρόταση μομφής: Απών ο Τσίπρας

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση μομφής της ΝΔ είχε αποφασιστεί μετά την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Μαζί με την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη θα κατατεθεί και η τροπολογία της ΝΔ για να μην μειωθεί το αφορολόγητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρίσκεται στη Βουλή καθώς πραγματοποιεί περιοδεία στην Ξάνθη.

Αντ’ αυτού εκπροσωπεί την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης. Όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Μια συζήτηση η οποία θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με τη σχετική ψηφοφορία, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις