Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θήβα: «Αχτίδα» ελπίδας για την 8χρονη Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα
ΕΛΛΑΔΑ

Θήβα: «Αχτίδα» ελπίδας για την 8χρονη Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Θήβα: Το κορίτσι παραμένει σε καταστολή αλλά οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία

Θήβα: Μια «αχτίδα» ελπίδας για την 8χρονη Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα αφήνει να διαφανεί η τελευταία ανακοίνωση των γιατρών της. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους, οι γιατροί του Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου από την Κυριακή του Πάσχα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι. Για πρώτη φορά μετά από οκτώ ημέρες, οι γιατροί αφήνουν μια «χαραμάδα» χαραμάδα αισιοδοξίας για την πορεία της υγείας της μικρούλας, η οποία ωστόσο παραμένει σε καταστολή.

Όπως αναφέρει το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν, «η κατάσταση και η πορεία της είναι σταθερή, η ενδοκράνιος πίεση με 24ωρη καταγραφή ελεγχόμενη». Το 8χρονο κορίτσι να υποβληθεί σε νέα απεικόνιση (μαγνητική τομογραφία) προκειμένου να αποτυπωθεί και με αυτόν τον τρόπο ο έλεγχος της ενδοκράνιας πίεσης και συνεπώς ο έλεγχος του οιδήματος που είχε εμφανίσει λόγω του τραύματος και της επέμβασης. «Συμπερασματικά η κατάστασή της είναι κρίσιμη μεν, σταθερή όμως, αρκετά 24ωρα με μία μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξή της» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Θήβα: Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παίδων

«Η ασθενής Α. Σ. έχει χειρουργηθεί, όπως γνωρίζετε, για διαμπερές τραύμα εκ πυροβόλου όπλου και έχει υποβληθεί σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή (Δ) κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας καθώς και σε αφαίρεση της βολίδος.

Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ σε βαθειά καταστολή. Η κατάσταση και η πορεία της είναι σταθερή, η ενδοκράνιος πίεση με 24ωρη καταγραφή ελεγχόμενη και πρόκειται να υποβληθεί σε νέα απεικόνιση (Μαγνητική τομογραφία).

Συμπερασματικά η κατάστασή της είναι κρίσιμη μεν σταθερή όμως αρκετά 24ωρα με μία μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξή της».

 

 

Θήβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δράστης

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 54χρονος, ο οποίος ανήμερα το Πάσχα πυροβόλησε στον αέρα και τραυμάτισε σοβαρά την 8χρονη Αλεξία στις Θεσπιές Θήβας. Στον 54χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα αλλά και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στην πολύωρη απολογία του, ο άνδρας είπε πολλάκις πως δεν περίμενε πως ένας τέτοιος πυροβολισμός θα μπορούσε να τραυματίσει ένα 8χρονο παιδί. Ζήτησε, μάλιστα, συγγνώμη στην ανακρίτρια για τις επόμενες κινήσεις του, λέγοντας πως είχε «οδηγό» τον πανικό που τον κυρίευσε όταν έμαθε για τον τραυματισμό της Αλεξίας.

Ποτέ δεν έκρυψα το όπλο

«Είμαι συντετριμμένος, το μόνο πράγμα που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να γίνει καλά η μικρή Αλεξία. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι από αυτό τον πυροβολισμό θα μπορούσε να προκληθεί τέτοιο ατύχημα. Ποτέ δεν έκρυψα το όπλο. Εγώ ο ίδιος υπέδειξα στους αστυνομικούς που βρίσκεται το όπλο», είπε στην απολογία του ο 54χρονος. «Το όπλο μου ήταν πάντα στο σπίτι μου στο Περιστέρι. Όταν μου είπε η αστυνομία ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει γίνει το ατύχημα αυτό από ένα περίστροφο, αμέσως τους είπα: ελάτε μαζί μου, να σας οδηγήσω στο όπλο. Κάθε χρόνο το έχουμε σαν έθιμο στα χωριά αυτά να πυροβολούμε στον αέρα και δε μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα γίνει αυτό το κακό. Η βολή πίστευα ότι θα πάει στα χωράφια που χωρίζουν τα δυο χωριά», κατέθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις