Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: Έγραψε ιστορία ο “Δικέφαλος”, κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Έγραψε ιστορία ο “Δικέφαλος”, κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ: «Μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες όλων των εποχών...».

ΠΑΟΚ: Πρωταθλητής και αήττητος τελείωσε το πρωτάθλημα της Super League ο ΠΑΟΚ, νικώντας στο γήπεδο των Ζωσιμάδων τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης πέτυχε τα γκολ της νίκης του στην επανάληψη με τους Άκπομ στο 60′ και Σάκχοφ στο 79′. Ο ΠΑΣ Γιάννινα με την ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής υποβιβάζεται απευθείας στην δεύτερη κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για την συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου του προσεχούς Σαββάτου (11/5).

Το παιχνίδι της Super League σημαδεύτηκε από δυο διακοπές λόγω της ρίψης αντικειμένων από τους φίλους του ΠΑΣ, στο 62′ η πρώτη και στο 88′ η δεύτερη. Τελικά, ο Δωδεκανήσιος ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος ξανάρχισε τον αγώνα, που λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε σε αρνητικό κλίμα, με εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ. Ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη ομάδα που καταφέρνει να κατακτήσει αήττητο πρωτάθλημα, η πρώτη μετά τον Παναθηναϊκό του 1964. Η ομάδα των Ιωαννίνων υποβιβάστηκε απευθείας στη δεύτερη κατηγορία (Super League 2 όπως θα ονομάζεται τη νέα σεζόν), έπειτα από οκτώ χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην πρώτη.

Οι ενδεκάδες στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Νεόφυτος Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κάργας, Αλέξης Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Πάντελιτς, Κάστρο (74′ Γιάκος), Κρίζμαν (71′ Μάνος), Παμλίδης (71′ Λεό).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79′ Σάχοβ), Κάνιας, Ζαμπά (81′ Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (69′ Πέντρο Ενρίκε), Πέλκας, Άκπομ.

ΠΑΟΚ: «Μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες όλων των εποχών…»

Στο καθιερωμένο match report μετά το τέλος του παιχνιδιού στους Ζωσιμάδες, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ φρόντισε να αποθεώσει τους αήττητους πρωταθλητές, σημειώνοντας: «Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία πως βλέπουμε μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μάλλον σβήστηκε κι αυτή στα Γιάννενα. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, άλλωστε, φρόντισε να γράψει το όνομά του στην ιστορία, ώστε να το βλέπουν όλοι. Έγινε η πρώτη ομάδα από το 1964 και η δεύτερη συνολικά που κατακτά το ελληνικό πρωτάθλημα αήττητη.

26 νίκες και μόλις τέσσερις ισοπαλίες ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός του ΠΑΟΚ στη Super League Σουρωτή

Κάπως έτσι το -2 της αρχής έγινε +5 στο φινάλε. Με εμφατικό τρόπο. Με σοβαρότητα, συγκέντρωση, πίστη, χαρακτήρα, προσωπικότητα, μέταλλο και πολύ καλό ποδόσφαιρο.  Ο ΠΑΟΚ από την πρώτη αγωνιστική ως και το τέλος δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στους διώκτες του να τον πλησιάσουν και να τον απειλήσουν. Με αυτά τα στοιχεία ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε και στα Γιάννενα.

Μπορεί να μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο, αλλά και πάλι είχε τον έλεγχο του αγώνα, είχε δοκάρι και κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έφτασε με νίκη στο ιστορικό επίτευγμα της αήττητης κατάκτησης του πρωταθλήματος.Ο Δημήτρης Πέλκας ανέλαβε χρέη δημιουργού. Αρχικά σέρβιρε ένα έτοιμο γκολ στον Άκπομ , με τον Άγγλο να σκοράρει στο 60′ σε κενή εστία και στην συνέχεια στον Σάκχοφ στο 79′, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο, με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις