Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά: Ενδιάμεσες εκπτώσεις – Τι ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά: Ενδιάμεσες εκπτώσεις – Τι ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά: Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου, ενώ σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά: Αν και ο καιρός δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις βόλτες σήμερα, καθώς σε αρκετές περιοχές θα είναι απαραίτητη η ομπρέλα, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά σήμερα και το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου.

Πάντως, έχει προαναγγελθεί η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, τις χαρακτήρισε παρωχημένο θεσμό «που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρ’ όλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές».

Έως τις 10 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

Έως τις 10 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ οι καταστηματάρχες θα έχουν τη δυνατότητα να τα κρατήσουν ανοιχτά και την Κυριακή, εφόσον το επιθυμούν, με προτεινόμενο ωράριο από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ισχύει σε εφαρμογή του νόμου 4177/2013 και σχετικής απόφασης της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σύγχυση από τις συνεχόμενες εκπτώσεις

Στο μεταξύ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΣΘ, Κοσμάς Καλογιάννης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκπτώσεις της περιόδου θα είναι δυνατές, αν και υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος τάσσεται υπέρ της κατάργησης των λεγόμενων mid-season sales, καθώς το καταναλωτικό κοινό βομβαρδίζεται από διαδοχικές εκπτωτικές περιόδους, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις – Τι λένε κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις